Življenjski slog

Sexting ali vroče dopisovanje: kaj početi in česa ne

Sexting ni nič novega, saj na nek način sega vse nazaj do paleolitika, ko so bile zelo priljubljene erotične jamske slike. Sexting pa še danes nima natančno določenih pravil. To pa ne pomeni, da se ni smiselno orientirati po nekaj smernicah bontona sextinga.

Sexting je praksa pošiljanja spolno eksplicitnih sporočil in fotografij preko mobilnega telefona.

Celoten cilj sextinga je, da je všeč tako tebi, kot osebi na drugi strani ekrana. Ker pa je sexting (predvsem za novince) lahko kompliciran, pa preveri nekaj napotkov, kaj početi in česa ne.

Kaj početi

Ob začetku moraš z drugo osebo razviti zaupanje, saj je vzajemno zaupanje pri sextingu ključnega pomena. Preden pošlješ kakršnekoli potencialno občutljive vsebine, se prepričaj, da si tega prejemnik želi. Naj sporočila ne bodo predolga, temveč kratka in sladka. Prav tako ne pozabi, da te ne sme biti strah govoriti o svojih željah in najbolj divjih fantazijah.

spodnje perilo, zaupanje, sporočila
Sexting je odlično orodje za dodatno zbližanje med partnerji.

Bodi ustvarjalen in pri ustvarjanju slik uporabi domišljijo. Lahko uporabiš rekvizite ali oblečeš privlačno spodnje perilo. Pri partnerju oz. dopisovalcu se lahko tudi vnaprej pozanimaš, kaj mu je všeč. Vedno pa poskrbita, da v vajino seksi komunikacijo prispevata oba.

Uporabiš lahko tudi emojije, ki bodo dodatno poglobili tvoja sporočila. Naj pogovor ostane igriv in lahkoten. In zelo pomembno – vedno se prepričaj, da sporočila pošiljaš pravi osebi!

Česa ne početi

Ne počni stvari, ki so izven tvoje cone udobja. Morda se izogibaj sextinga v javnosti, predvsem v primerih, ko nisi prepričan, če kdo lahko gleda v tvoj ekran. Če v drugo osebo nisi stoprocentno prepričan (pa morda tudi sicer), naj slike ne prikazujejo tvojega obraza. Nikoli namreč ne veš, kje te slike pristanejo.

spodnje perilo, zaupanje, sporočila
Poslano med vama je vajina zasebnost, ki se ne tiče drugih.

Prav tako ne izrabljaj slik, ki ti jih pošljejo drugi. Kar se pošilja med vama, je vajina stvar in se ne tiče ostalih. Med komuniciranjem pa nikakor ne pozabi na osnovna pravila komuniciranja – bodi vljuden in spoštljiv.

Če se tvoj telefon kdaj znajde v tujih rokah, poskrbi, da bodo tvoje zasebne vsebine v teh trenutkih dobro skrite. In še zadnje osnovno načelo: ne pretiravaj. Če bo nekaj delovalo na silo, obstaja velika verjetnost, da ne bo seksi ne tebi in ne drugi osebi.

DOSTOP.si / SV
Pexels

Sorodni članki

Back to top button