KulskoTehnologijaŽivljenjski slog

Messenger z novo opcijo brisanja sporočil

Si pijan pošiljal sporočila, za katera ti je žal? Brez skrbi, zdaj jih boš lahko tudi zbrisal.

Facebook je napovedal, da bo Messengerju v kratkem dodal novo funkcijo, ki ti bo omogočala, da izbrišeš sporočilo, ki si ga poslal, za vse njegove prejemnike.

Vsi smo se že znašli v situaciji, ko smo poslali sporočilo, a smo se zmotili in ga poslali napačni osebi. Ali pa, ko smo neko sporočilo poslali v napačen pogovor in pokvarili presenečenje ali pa še celo kaj hujšega. No, pri Messengerju te to ne bo več rabilo skrbeti, saj je Facebook potrdil, da bo kmalu omogočil prav funkcijo brisanja sporočil.

V intervjuju s spletno stranjo TechCrunch je Messengerjev direktor Stan Chudnovsky dejal, da se podjetje trenutno ukvarja s funkcijo, ki bo pošiljatelju omogočila brisanje sporočila v 10 minutah, odkar ga je poslal. Testno verzijo funkcije so pred nekaj dnevi že ponudili iOS in Android uporabnikom v Boliviji, Kolumbiji, Litvi in Poljski.

Facebookova aplikacija za sporočanje bo kmalu dobila funkcijo, ki si jo želimo že nekaj časa.

Po besedah Chudnovskyga so se za to posodobitev odločili na željo uporabnikov, ki želijo imeti kontrolo nad tem, kar počnejo. Če torej naredijo napako, jo bodo sedaj lahko popravili. Poudarja pa tudi, da želi podjetje zagotoviti, da s tem ne spodbuja novega načina spletnega nadlegovanja, v smislu pošiljanja slabih sporočil in njihovega takojšnjega brisanja.

Govorice o unsend gumbu so se prvič pojavile prejšnji mesec, ko so v javnost pricurljali posnetki zaslonov, ki prikazujejo delovanje funkcije. O podobnem primeru pa so mediji poročali že v začetku leta, ko je Facebook priznal, da je skrivaj odstranil stara sporočila direktorja Faceboka, Marka Zuckerberga.

Če poznaš Viber ali WhatsApp, že veš, kako deluje funkcija brisanja sporočil za prejemnike.

Kako pa bo funkcija dejansko delovala? Če si se že srečal z WhatsAppom ali Viberjem ti je njeno delovanje že znano, saj bo pri Messengerju podobno. Najprej boš moral pritisniti sporočilo in klik zadržati, nato pa se bo prikazalo obvestilo, kjer stisneš odstrani. Izbrisal boš lahko le sporočilo, ki si ga poslal ti, to pa pomeni, da ga po izbrisu ne bo videl več nihče od prejemnikov. Vendar se bo ob tem v pogovoru pojavilo sporočilo, ki bo druge sogovorce obvestilo o tem, da si nekaj izbrisal. Te pa bo seveda zanimalo, kaj si izbrisal, zato se nadlegovanje zagotovo ne splača.

Ni še jasno, kdaj bo funkcija na voljo tudi pri nas ali drugod po svetu, zato boš moral do takrat še vedno paziti na to, kaj pošlješ v pogovor.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGDOSTOP.si / UK
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button