Delo

Mi – mladinski inkubator – projekt za večanje zaposljivosti mladih

MI - mladinski inkubator je projekt, ki ga izvaja MKC Maribor v sodelovanju z Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice (enota Mladinski center Brežice). S projektom bodo mladim med 15 in 29 letom omogočili krepitev kompetenc skozi aktivno državljanstvo, s tem pa pripomogli k večji zaposljivosti.

S projektnimi aktivnostmi želijo zagotoviti trajno vključevanje mladih na trg dela s pomočjo inovativnih projektov, s katerimi se bodo krepile splošne in specifične kompetence mladih za njihovo večjo zaposljivost, kot tudi aktivno državljanstvo. Spodbujali bodo inovativne oblike mladinskega dela pri reševanju problematike brezposelnosti mladih, ki bodo imele tudi širše učinke na področje mladinskega dela in mladinske politike.

MKC Maribor bo v okviru projekta izvedel 90-urno izobraževanje na temo mladinskega dela. Na delavnicah bodo mladi seznanjeni z osnovami mladinskega dela. Tudi to kako poteka delo s prostovoljci in mednarodno mladinsko delo. Prav tako bodo spoznali možnosti, ki jih ponuja Erasmus+ program in še veliko več.

Z delavnicami bodo začeli v mesecu septembru – do takrat pa lahko spremljaš novičke na uradni Facebook strani, več o projektu pa si lahko prebereš na tej povezavi.

Kako se bo izvajal projekt MI?

Do 15. septembra 2021 bodo skupaj:

  • vključili vsaj 39 mladih vsaj v 90-urno usposabljanje,
  • zaposlili 65 % od 39 mladih oz. 25 mladih (od 15 do 29 let) v mladinskem sektorju ali drugje,
  • izdali gradivo Življenje mladih in izzivi zaposlovanja v regiji,
  • izvedli 3 sklope usposabljanj (8 modulov),
  • izvedli več kot 200 ur izobraževanj in delavnic,
  • pripravili Strategijo na področju mladih in mladinske politike v regiji,
  • vzpostavili program usposabljanja mladinskega inkubatorja, kot pripomoček za delovanje Mladinske zadruge UP (rezultat projekta PIMP: Priložnosti in izzivi mladih).

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada

 

MKC Maribor
Pixabay

Sorodni članki

Back to top button