Kultura

Najboljša dramska serija je Igra prestolov, mini serija pa Černobil

Igra prestolov je bila v osmi in obenem zadnji sezoni na podelitvi televizijskih nagrad emmy v Los Angelesu razglašena za najboljšo dramsko serijo. Presenečenje letošnje podelitve je bila britanska črna komedija Fleabag, ki je bila razglašena za najboljšo komično serijo.

Na 71. podelitvi nagrad emmy je poleg emmya za najboljšo serijo Igra prestolov pobrala še eno nagrado – Peter Dinklage je za vlogo Tyriona Lannisterja že četrtič prejel zlati kipec za najboljšo moško stransko vlogo v dramski seriji.

Največ nagrad je prejela Igra prestolov, presenetila pa je britanska črna komedija Fleabag.

Zadnja sezona serije je prejela kar 32 nominacij. Kljub temu, da je kar 1,6 milijona oboževalcev podpisalo peticijo za ponovno snemanje omenjene sezone.

V kategoriji drama je bil za glavno moško vlogo v nagrajen Billy Porter za vlogo v seriji Pose. Za glavno žensko vlogo v tej kategoriji je zlati kipec prejela Jodie Comer za Killing Eve.

V kategoriji komedija je za glavno moško vlogo zlati kipec prejel Bill Harder za televizijsko serijo Barry, za glavno žensko vlogo pa Phoebe Waller-Bridge za vlogo v Fleabag v produkciji Amazona.

Serija Fleabag, ki jo je predvajal BBC, je postala fenomen na obeh straneh Atlantika. Na nedeljski podelitvi nagrad je pobrala še nagrado za režijo, Phoebe Waller-Bridge pa je bila nagrajena za pisanje komedije.

V kategoriji mini serija je nagrado emmy pobral Černobil televizije HBO. V omenjeni kategoriji je bil za glavno moško vlogo nagrajen Jharrel Jerome za When They See Us, za glavno žensko vlogo pa Michelle Williams za Fosse/Verdon.

Za stransko vlogo sta zlata kipca prejela Ben Whishaw za A Very English Scandal in Patricia Arquette za The Act.

 

 STA
 Invision/AP

 

Sorodni članki

Back to top button