Kultura

Ostržek, v režiji oskarjevca Guillerma del Tora, s prvim napovednikom

Z oskarjem nagrajeni mehiški režiser Guillermo del Toro in ameriški ponudnik pretočnih vsebin Netflix sta objavila prvi filmski napovednik za animirani film Ostržek. Novo filmsko priredbo o znameniti leseni lutki naj bi Netflix prikazal predvidoma decembra. Del Toro je film opisal kot ganljivo malo zgodbo o ljubezni, življenju in neposlušnosti.

V dobro minuto in pol dolgem filmskem napovedniku za animirani film Ostržek se poleg lutke Ostržka pojavijo še rezbar Pepe, modra vila in govoreči čriček. Likom so glasove posodile filmske zvezde, kot so Ewan McGregor, David Bradley, Finn Wolfhard, Cate Blanchett, Ron Perlman, Christoph Waltz in Tilda Swinton.

Mračna pravljica Ostržek je ustvarjena v animaciji zaustavljenih gibov. Zgodba o leseni lutki z nosom, ki raste z vsako lažjo, se dogaja v Italiji v 30. letih minulega stoletja v času fašističnega diktatorja Benita Mussolinija. Del Toru (Favnov labirint, Oblika vode), se je pri režiji Ostržka pridružil ameriški režiser Mark Gustafson (Čudoviti lisjak).

Lik Ostržka se je prvič pojavil v romanu italijanskega pisatelja Carla Collodija leta 1883. Leta 1940 je Disney po knjižni predlogi posnel animirani igrani film.

STA
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button