Šport

Danes se začenja smučarska sezona tudi na Voglu, Kopah in Pohorju

Na nekaterih slovenskih smučiščih se danes začenja smučarska sezona. Na Voglu odpirajo štirisedežnici Orlove glave in Brunarica ter otroški poligon, na Kopah proge Pungart 1 in 2, Sedlo, Mala kopa in Ciciban, ob tem pa štirisedežnico Pungart in vlečnico Sedlo, na Mariborskem Pohorju pa delujejo Pohorska vzpenjača, otroški trak in več vlečnic.

Na Kopah so letos omogočili spletni nakup sezonskih smučarskih vozovnic. Dnevna smuka na danes odprtih osmih smučiščih na Mariborskem Pohorju je medtem na voljo po znižanih cenah.

V podjetju Marprom iz skupine Javni holding Maribor si bodo prizadevali obiskovalcem na Mariborskem Pohorju in Arehu zagotoviti kakovostno smuko, so poudarili. “S tem namenom bomo poskušali urediti čim več smučišč, a bomo pri njihovem zasneževanju ravnali maksimalno racionalno z vidika porabe energentov, tako kot že v preteklih sezonah,” so dejali.

Ta vikend začnemo tudi na Krvavcu in Rogli

Na Krvavcu se bo smučarska sezona začela v soboto, ko bodo pripravili tudi smučarsko zabavo in brezplačno šolo smučanja za otroke. Na Rogli se bo začela v ponedeljek, ko bodo predvidoma obratovale štirisedežnica Planja ter vlečnice Uniorček, Košuta in Jasa.

V Kranjski Gori naj bi smučišče odprli 17. decembra, na Kaninu in Golteh pa se bo nova smučarska sezona predvidoma začela 23. decembra.

Kot so zatrdili na Kaninu, bo njihovo smučišče v novi sezoni vnovič povezano s smučiščem Sella Nevea na italijanski strani meje. Pri tem si po treh letih – zeleni zimi in dveh letih pandemije covida-19 – želijo “normalne” smučarske sezone oz. da bodo kljub energetski krizi in višjim cenam energentov lahko poslovali v normalnih razmerah.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button