Šport

Študenti Univerze v Mariboru ponovno uspešni na meduniverzitetnem športnem tekmovanju

Univerza v Mariboru je ponovno zablestela na prav posebnem športnem dogodku, ki ga je organizirala Univerza na Primorskem, in sicer Meduniverzitetnem športnem tekmovanju. Ta je bil prava priložnost za študente različnih univerz po Sloveniji, da združijo moči in se pomerijo v različnih športnih disciplinah.

Tekmovanje je vključevalo več športnih disciplin, mariborska univerza pa je sodelovala v naslednjih: nogomet, košarka ter odbojka za moške in ženske. Ekipe iz različnih univerz so se pomerile v napetih tekmah, polnih športnega vzdušja in strasti, poročajo na Univerzi Maribor. Svojo moč so merile naslednje univerze: Univerza v Novi Gorici, Univerza v Novem mestu, Univerza na Primorskem ter Univerza v Mariboru.

Pričakovano je bilo veliko navdušenje med študenti, ki so s strastjo in športnim duhom podpirali svoje univerze. Dan se je zaključil s slovesno razglasitvijo najboljših ekip ter podelitvijo pokalov. Najboljša ekipa v disciplini ženske in moške odbojke je bila Univerza v Mariboru. Po razburljivih tekmah so mariborski študenti v nogometni in košarkarski disciplini osvojili 2. mesto, še dodajajo na Univerzi v Mariboru.

Nepozaben dan poln športne strasti se je zaključil s podelitvijo nagrad najboljšim ekipam. Poleg tega, da je Univerza v Mariboru na tekmovanje poslala svoje športne ekipe, pa je ostalim študentom ponudila, da se udeležijo strokovne ekskurzije na Primorsko, katere velik del je bil tudi navijanje za naše športnike. Na ekskurziji so se tako zraven tekem lahko na kratko ogledali še podjetje Innorenew Coe center.

Univerza v Mariboru
Univerza v Mariboru

Sorodni članki

Back to top button