Kulsko

Ob Sotočju letos prvič festival Tolminator, ki je zamenjal MetalDays

Ob Sotočju med rekama Tolminko in Sočo se danes začenja nov festival metal glasbe Tolminator, v sklopu katerega bodo do konca tedna na dveh festivalskih odrih nastopili številni slovenski in tuji izvajalci. Festival na idilični tolminski lokaciji je organiziran upoštevajoč nove omejitve občine, ki med drugim dovoljujejo največ 5000 obiskovalcev.

V štirih dneh se bodo na festivalu Tolminator, ki je nadomestil tradicionalni MetalDays, predstavile številne glasbene skupine različnih podzvrsti metala. Na oder bodo med drugim stopili Sodom, Morost, Aura Noir, Insomnium, Bölzer, Ater Era, Omega Sun, Finntroll in Meduzalem.

Kot so zapisali na spletni strani festivala, Tolminator s svojo prvo izvedbo sledi tradiciji metal festivalov v Tolminu. Dogodek tako nudi vse pozitivne elemente glasbe in neokrnjene narave, ki jih združuje v novo festivalsko doživetje ob Sotočju.

Lokacija lahko letos gosti največ šest tradicionalnih festivalov.

Ob tem so tolminski občinski svetniki aprila potrdili, da se glasbeni program festivala na prostem lahko odvija največ osem ur dnevno in se zaključi najkasneje ob eni uri zjutraj.

V sklopu Tolminatorja bodo koncerti potekali do vključno petka, festival pa se bo uradno zaključil v soboto opoldan. Dan za tem se bo pričel MetalDays, ki bo letos prvič potekal ob Velenjskem jezeru.

STA
Kraji.eu

Sorodni članki

Back to top button