KulskoNovice

Poženi! Ti to zmoreš! Zbiraj dobrodelne kilometre na Trgu Leona Štuklja

V okviru Čarobnega Maribor pod okriljem Zavoda za turizem Maribor in MO Maribor ZPM Maribor organizira dobrodelno akcijo »Poženi! Ti to zmoreš!«, pri kateri bi potrebovali tvojo pomoč.

Od januarja do oktobra 2022 so pri ZPM Maribor uspešno izvedli pilotni mentorski program Ti to zmoreš za mladostnike, ki ga je omogočila in sofinancirala Mestna občina Maribor. S preventivnimi dejavnostmi, ki so za uporabnike brezplačne in ponujajo nove izkušnje, spodbujajo druženje in preprečujejo osamljenost in poglabljanje stisk, želijo nadaljevati in v prihodnje v program vključiti še več mladih.

Sredstva, ki jih za nadaljevanje potrebujejo, želijo pridobiti tudi z nabiranjem dobrodelnih kilometrb

V ZPM-jevem ”igluju” na Trgu Leona Štuklja bosta dve stacionarni kolesi, ki so ju specialno predelali in pripravili pri Mariborski kolesarski mreži. Med 15. in 29. decembrom bodo v terminih od 11.00 do 13.00 in od 17.00 dalje na njih nabirali ”dobrodelne kilometre”. Za vsak prikolesarjen kilometer želijo pridobiti 10 €.

Zaposleni pri ZPM Maribor, partnerji, prostovoljci, prijateljska društva, posamezniki, šole, organizacije ter mimoidoči in drugi ljudje dobre volje se bodo potrudili nabrati čim več kilometrov in s pomočjo donatorjev omogočiti nadaljevanje programa.

Cilj projekta je prekolesariti 3.000 kilometrov

V popoldanskih terminih se bodo kolesom pridružili posebni gostje in moderatorji, ki verjamejo, da je program za mlade vredno podpreti. Na dodatnih kolesih MBajk bomo prižigali lučke na praznični jelki.

Otvoritev dobrodelne akcije bo v četrtek 15. decembra, OB 17. uri, na Ulici škofa Maksimiljana Držečnika (križišče s Trgom Leona Štuklja). Takrat bo prvič, s pomočjo energije kolesarjev, v vsej svoji veličini, zažarela tudi božično novoletna jelka.

Na dogodku bodo prvi bodo pognali pedala župan MO Maribor Saša Arsenovič, podžupan MO Maribor dr. Samo Peter Medved, dekan FERI Univerze v Mariboru prof. dr. Gorazd Štumberger in predsednica ZPM Maribor Nina Babič.

Mladi bolj kot kadarkoli prej potrebujejo našo podporo, zato tudi tebe vabijo k sodelovanju v dobrodelni akciji. »Poženi! Ti to zmoreš.«

ZPM Maribor
ZPM Maribor

Sorodni članki

Back to top button