Kulsko

Fotografski natečaj Red Bull Illume se vrača

V objektiv ujemi pustolovske in akcijske trenutke

Po treh letih premora se na fotografsko sceno vrača natečaj Red Bull Illume. Letos lahko sodeluješ že pred uradnim začetkom.

Red Bull Illume je fotografski natečaj, ki slavi najboljše pustolovske in akcijske trenutke, ujete v objektiv fotoaparata. Izbrane fotografije predstavljajo vrhunsko ustvarjalnost, skupaj pa sestavljajo eno najbolj dih jemajočih fotografskih zbirk na našem planetu. Vsaka fotografija izžareva strast, življenjski slog in kulturo posameznega fotografa. Red Bull Illume letos praznuje svojo peto obletnico, duhu časa primerno pa natečaj razpisuje kar nekaj novosti, med njimi tudi novo kategorijo: Best Of Instagram by SanDisk.

Osrednji del natečaja se začne 1. maja, a to ne pomeni, da fotografi do takrat lahko počivate in zbirate primerne fotografije za objavo. Od 1. februarja pa do konca junija 2019 svoja vrata odpira kategorija Best Of Instagram by SanDisc.

 

Kako sodelovati?

Instagram tekmovanje poteka vsak mesec in je razdeljeno na dva ključna dela. Od 1. do 14. dneva v mesecu poteka faza »objavljanja«. V tem času morate fotografi na svojem Instagram računu objaviti svojo fotografijo. Na njej označite @redbullillume ter v opis dodajte #rbi19submission in že sodelujete v mesečnem tekmovanju.

Po obdobju objavljanja sledi faza glasovanja. Na spletni strani Red Bull Illume (klik), se bo pojavilo 25 fotografij, med katere bodo obiskovalci lahko razdelili svoj glasove. Vsakomesečno glasovanje se bo začelo 15. (ob 12.00) in končalo na 22. (ob 12.00) dan v tekočem mesecu.

Best of Instagram by SanDisk je ena izmed 11 uradnih Image Quest 2019 kategorij. Ostale kategorije so:

  • Creative by Skylum
  • Emerging, Energy
  • Innovation by Sony
  • Livestyle
  • Masterpiece
  • Moving Image
  • Playground
  • Raw
  • Wings

Vse podrobnosti o vseh kategorijah si lahko prebereš tukaj (klik).

Nazaj k Instagram kategoriji. Peterica zmagovalnih mesečnih fotografij se bo uvrstilo med 55 finalnih fotografij in bodo tako razstavljene na zaključni Exhibit Tour razstavi. Zmagovalci mesečnega tekmovanja bodo prav tako povabljeni na zaključni Winner Award Ceremonydogodek, ki se bo odvijal v novembru 2019. S tem, ko bodo fotografije postale del finalnega izbora, bodo pridobile možnost, da osvojijo prvo mesto v svoji kategoriji ali celo postanejo zmagovalno dela letošnjega natečaja Red Bull Illume.

Ne pozabi, Best of Instagram by SanDisk je točno to, kar sporoča ime: najboljša fotografija, primerna za Instagram. Če fotografija ne ustreza temu kriteriju, je nikar ne zavrzi. Prvega maja 2019 se začne natečaj Image Quest 2019 in mogoče bo fotografija svoje mesto našla v kateri drugi kategoriji.

 

Red Bull
Ulrich Grill / Red Bull Content Pool

Sorodni članki

Back to top button