Glasba

Maja Založnik: Please come home for Christmas

Maja Založnik, je tista izjemna vokalistka, ki lahko zapoje telefonski imenik, pa bo zvenel kot najlepša arija. S svojim glasom je očarala tudi na enem izmed največjih glasbenih šovov na svetu The Voice, kjer je nase opozorila v Nemčiji.

Maja Založnik je v slovenskem prostoru s svojim neverjetnim vokalom prisotna že mnoga leta. Spremljali smo jo lahko na različnih glasbenih izborih in oddajah, kot tudi na evrovizijskih tekmovanjih. Na koncertih v živo je zbranemu občinstvu vedno predstavljala svoj bogat repertoar od popa, soula, rocka in funka. Zdaj pa predstavlja svojo novo pesem, Please come home for Christmas, ki je, kot že naslov sam pove, praznično obarvana.

Maja je izdala lansko leto ploščo »Pieces«, Disney pa je jo povabil tudi k sinhronizaciji filma Levji Kralj, kjer je v slovenščini zapela in sinhronizirala dve pesmi, ki ju v originalu poje Beyonce.

»Vedno sem si želela božično pesem in ko me je avtor pesmi in teksta Denis Beganović povabil k sodelovanju niti nisem kaj dosti razmišljala, pesem mi je bila zelo všeč in smo jo takoj posneli«, je povedala pevka, ki dodaja, da govori pesem o tem, da sta se z dragim spoznala za božič in da so to njeni najlepši spomini. In zdaj, ko ga ta božič ni z njo, ga izjemno pogreša.

Videospot je bil posnet pri Maji doma, snemala pa sta ga z njenim Markom kar dva tedna, da sta ujela njune skupne trenutke. Maja je o spotu povedala: »V tem času, času karantene, se je treba znajti in biti kreativen in iznajdljiv, zato sem videospot tudi posnela doma. Ker se je začela karantena in da nebi kršili kakšnih ukrepov, sem se odločila posneti video na drugačen način kot sicer. Megi Milošević Mihajlovski, iz Videoprdukcije MagnetiZm, pa mi je video zmontirala in nastal je ta čudovit izdelek!«

 

Maja je svojo božično jelko že okrasila, predvsem zaradi videospota in kot sama pravi: »Verjetno bi jo tudi prej okrasili, že zaradi tega časa in ker smo skos doma. Tudi pri mami Melindi smo ta vikend postavili božično jelko, mami jo je želela zaradi moje Arwen prej postaviti, da bi bila, ko pridemo k njej, že postavljena in čaka na darila«.

In kako Maja doživlja praznike?

»Obožujem december in božični čas, nekako mi da toplino v srcu, je simbol družine, ker se veliko v tem času družimo in vse je tako praznično, svetleče, rdeče in čudovito. Letos bo še poseben, saj imam hči Arwen in bo za njo in za vse nas to prvi skupni Božič«, je zaupala Maja.

 

Maja ZALOŽNIK
Maja ZALOŽNIK
ikona snemalec Maja Zaloznik Official

Sorodni članki

Back to top button