Glasba

Slovenska filharmonija z drugim valom spletnih koncertov

V Slovenski filharmoniji (SF), kjer so zadnji abonmajski koncert v živo ponudili pred mesecem dni, so pripravili vrsto spletnih koncertov, ki jih bodo na datume predvidenih abonmajskih koncertov ponudili na spletu. Koncerti na spletni strani SF bodo bodo majhno nadomestilo za odpadle koncerte za vse.

Spletne koncerte bo v petek ob 19.30 uvedel nastop Zbora Slovenske filharmonije ter Žige Berložnika (bas), Matevža Kinka (bariton) Roka Ferenčaka (tenor) Roka Rakarja (orgle) in Tatjane Kaučič (klavir). Na koncertu z naslovom PVC 3 – Vrhovi slovenske zborovske glasbe 3. Bodo izvedli dela Jakoba Petelina Gallusa, Gabriela Plautziusa, Benjamina, Gustava in Josipa Ipavca, Frana Gerbiča, Radovana Gobca, Marija Kogoja, Rada Simonitija, Katarine Pustinek Rakar, Vilka Ukmarja, Marijana Lipovška, Franca Marolta in Pavla Merkuja.

V soboto bo ob 11. uri na sporedu koncert z naslovom DA! 2 – Lokostrelci orkestra. Na njem bodo dela Johanna Sebastiana Bacha, Wolfganga Amadeusa Mozarta, Vita Žuraja in drugih skladateljev. Izvajali ga bodo Barbara Kolbl (violina), Marijana Gregorič (violina), Maja Babnik Ravnikar (viola), Petra Greblo (violončelo) in Matevž Bajde (pojoča žaga).

Prihodnji teden v posvečen Mozartu

Prihodnji četrtkov večer bo posvečen Mozartu. Na koncertu SMS 3/1 – Veličastno in mogočno, izvrstno in čudovito 1 bo mogoče prisluhniti njegovemu Divertimentu v Es-duru, za šest pihal ter Kvintetu za klarinet in godala v A-duru. Prvi koncert bodo izvedli Sorin Crudu (oboa), Nicola Bignozzi (oboa), Paolo Calligaris (fagot), Miha Petkovšek (fagot), Blaž Ogrič (rog) in Metod Tomac (rog), drugega pa klarinetist Jurij Jenko, violinista Ana Dolžan in Matic Anžej, Roberto Papi na violi in violončelist Gregor Marinko.

Dan pozneje bo na večeru SMS 3/2 – Veličastno in mogočno, izvrstno in čudovito 2 mogoče prisluhniti še Mozartovemu Kvartetu v C-duru za flavto, violino, violo in violončelo, Adagiu v C-dur za angleški rog, violino, violo in violončelo, Kvartetu v F-duru za oboo, violino, violo in violončelo, in Kvintetu v Es-duru za rog, violino, dve violi in violončelo, je mogoče razbrati iz programa.

V soboto, 5. decembra, bodo predstavili suito za šest tolkalcev komponista Milka Lazarja, 9. decembra pa se obeta koncert z naslovom Fratres.

V sklopu drugega vala v Slovenski filharmoniji napovedujejo tudi božični in novoletni koncert, ki pa so ju označili kot koncerta presenečenja.

 

 STA
Pixabay

Sorodni članki

Back to top button