Življenjski slog

Kdaj je najboljši čas za nakupovanje?

Če si kot večina, imaš verjetno seznam stvari, ki jih potrebuješ za dom ali osebno uporabo. Karkoli boš že kupil, lahko prihraniš veliko denarja, če veš, kdaj je najboljši čas za nakupovanje.

Na srečo ni težko najti dobrih ponudb, saj trgovine običajno znižujejo cene določenih izdelkov ob istem času vsako leto. Zato lahko vnaprej predvidevaš, kdaj se izplača nakup specifičih stvari. Tukaj je nekaj nasvetov za prihranek pri nakupih skozi vse leto.

Kaj se izplača kupiti pozimi?

Januar je najboljši čas za nakup prazničnih izdelkov po znižanih cenah, pa tudi za nakup posteljnine, vlažilcev zraka in fitnes opreme. Fitnes oprema, kot so merilniki aktivnosti in tehtnice, so pogosto znižani, saj ljudje sledijo svojim novoletnim zaobljubam.

Najboljši mesec za nakup grelnikov prostora in zimskih oblačil je februar. Grelniki in zimska oblačila so znižana, saj se zima bliža koncu. Medtem ko je marec mesec priprav na pomlad in poletje, zato je to najboljši čas za nakup sesalnikov, čistilcev zraka, prtljage in digitalnih kamer. Zgodaj spomladi trgovine pogosto ponujajo popuste na te izdelke, saj se ljudje pripravljajo na čiščenje in potovanja.

popusti, šoping, denar, nakupovenje, znižanja
Planiraj svoje nakupe vnaprej in tako prihrani denar.

Pomladni in poletni meseci

April je pravi čas za nakup čistilnikov preprog, saj so na voljo po znižanih cenah, ker se ljudje takrat lotijo spomladanskega čiščenja. Ker pa je to tudi mesec priprav na spomladanske in poletne izlete, se pnevmatike prodajajo po ugodnih cenah. Maj je najboljši čas za nakup vzmetnic, zračnih blazin in malih gospodinjskih aparatov. Cene podobnih stvari so znižane tudi julija, s tem da so nizke tudi cene prenosnikov in opreme za piknik.

Junij je že poletno obravan in prinaša popuste na zaščito pred soncem, zunanjo opremo, pametne ure in orodja. Zunanja oprema, kot so kolesa in kamp oprema, je ugodna, saj trgovine dobro izkoristijo začetek poletnih počitnic.

Ker se avgusta poletne počitnice končujejo je to najboljši čas za nakup računalnikov, slušalk, pisarniškega materiala in poletnih oblačil. Prav tako je to najbolši čas za nakup pohištva za teraso in snežnih garnitur, medtem ko september prinaša veliko popustov na pralne in sušilne stroje, žare in masažne kadi, saj poletna sezona izzveneva.

popusti, šoping, nakupovenje, znižanja
Zimska oblačila se ti najbolj izplača kupovati februarja.

Jesenski popusti

Pred prazniki ljudje nadgrajujejo svoje kuhinje, zato so oktobra znižani kuhinjski pripomočki, detektorji dima in termostati. November prinaša zelo znana dneva popustov: črni petek in kubernetski ponedeljek. Takrat boš znižanja lahko opazil v večini trgovin. Sicer pa se ti ta mesec izplača nakup televizorjev, pretočnih naprav, kavnih avtomatov in majhnih gospodinjskih aparatov. Zadnji mesec v letu, december, je zagotovo najboljši za nakup daril, saj trgovine nudijo razne popuste. Tudi avtomobilski trgovci ponujajo popuste, tako da imaš ob koncu leta priložnost avto kupiti ceneje.

Poznavanje najboljšega časa za nakup ti lahko prihrani veliko denarja, zato izkoristi popuste za izdelke, ki jih potrebuješ. Ne pozabi, načrtovanje vnaprej je ključ do pametnega nakupovanja!

DOSTOP.si / RK
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button