Študentski vodnikZabava

Vodnik po Festivalu Lent: vse, kar moraš vedeti za nepozabno doživetje

Težko pričakovan Festival Lent se hitro bliža. Od 21. do 29. junija bomo priča polnim mariborskim ulicam, koncertom in drugim dogodkom. Načrtuj pravočasno in tako doživi vse, kar letošnji Lent ponuja - potrebne informacije izveš prav tukaj!

Od 21. do 29. junija “lentamo”! Težko pričakovan mariborski festival se hitro bliža. Lent, kot že vemo iz preteklih let, ni le največji slovenski multikulturni festival na prostem. To je festival, v katerem se prepleta raznolikost, ki s svojim mariborskim šarmom združuje ljudi iz vseh okolij ter ustvarja odprto in vključujočo skupnost. To je festival, ki je odraz našega mesta in naše skupnosti, ki skupaj raziskuje, ustvarja in uživa.

Vrhunci festivala, ki jih ne smeš zamuditi

Festival Lent že več kot pol stoletja privablja obiskovalce z vseh koncev Slovenije in sveta, ponuja pa tudi številne dogodke, ki so posebej zanimivi za mlade obiskovalce. Med vrhunci letošnjega festivala so glasbeni dogodki na glavnem odru, ki segajo od legendarnih slovenskih izvajalcev do mednarodno priznanih skupin.

Eden od teh dogodkov bo nastop Magnifica v spremljavi posebnega disko šlager orkestra. Magnifico, edinstvena figura slovenske glasbene scene z balkanskimi ritmi in disko glamurjem, bo 21. 6. zagotovo navdušil mlade ljubitelje glasbe.

magnifico
Na glavnem odru bo nastopil tudi Magnifico.

Kaj se bo dogajalo na glavnem odru?

Poleg tega se bo na Lentu odvil večer slovenske popevke, ki bo 22. 6. obudil nostalgične trenutke s priznanimi slovenskimi vokalisti, kot so Nuška Drašček, Raiven, Veronika Strnad in drugi. To bo priložnost, da prisluhnemo dediščini slovenske glasbene kulture skozi klasične popevke, ki so še danes priljubljene.

Za ljubitelje vokalne glasbe bo 23. 6. nastop skupine Perpetuum Jazzile neprecenljiva priložnost za doživetje vokalnih spretnosti na najvišjem nivoju. Ta svetovno priznana skupina bo s svojo edinstveno interpretacijo znanih skladb, od skupine ABBA do Michaela Jacksona, pričarala nepozabno glasbeno izkušnjo na Lentu.

Na Lent se vrača …

Ne smemo pozabiti na Plavi Orkestar, legendarno glasbeno skupino iz bivše Jugoslavije, ki se 27. 6. vrača na oder Festivala Lent po letih premora, kar bo zagotovo eden izmed vrhuncev letošnjega festivala. Njihove pesmi, ki so jih poslušale generacije, še vedno navdušujejo in prebujajo nostalgijo po časih, ko so zaznamovali glasbeno sceno Balkana. Skupina je s svojimi globalnimi uspešnicami osvojila srca številnih poslušalcev vseh generacij. Njihov koncert na Lentu obeta nepozaben glasbeni večer, poln energije in brezčasne glasbene zapuščine, ki je še kako živa in privlačna tudi za mlajše generacije.

Plavi orkestar, Festival Lent
Na glavni oder Festivala Lent se po dolgem premoru vrača Plavi Orkestar.

Kako do cenejših vstopnic?

Za omenjene dogodke na glavnem odru potrebuješ vstopnice, ki jih lahko kupiš kar tukaj. Tvojemu žepu prijaznejša možnost so vstopnice v predprodaji, saj lahko karte kupiš kar 5 € ceneje. Te vstopnice bodo na voljo le do 20. 6., zato pohiti, saj bo kasneje cena višja.

Za nakup vstopnic dogodkov lahko obiščeš tudi osrednje prodajno mesto, ki je v Narodnem domu Maribor. Dodatna prodajna mesta za nakup vstopnic so na voljo tudi na naslednjih lokacijah: Info točka Minoriti, Vetrinjski dvor razstavišče in Lutkovno gledališče Maribor.

Brezplačno dogajanje

Najprijaznejše študentskemu žepu pa je dogajanje, za katerega ne potrebuješ vstopnic in brez skrbi tudi takšnih bo veliko. Če si želiš ogledati folklorno obarvan dogodek kot je Folkart, a za to ne želiš porabiti denarja za vstopnice si oglej Otroški Folkart, ki bo 25. 6. v Mestnem parku postregel s čudovito mešanico plesa, pesmi in glasbe.

Na Lentu se lahko 21. 6. prepustiš ritmom skupine Marina & The Kats. Z njihovim edinstvenim “neoswing” zvokom, ki združuje tradicionalni swing s sodobnimi prvinami, boš deležen energičnega in zanimivega glasbenega doživetja. Glasbenim užitkom se lahko prepustiš tudi 22. 6. v Mestnem parku, kjer bo nastopil Big Band Konservatorija za glasbo in balet Maribor. Ta tradicionalni jazz orkester, sestavljen iz več sekcij inštrumentov, bo s svojim raznolikim programom skladb zagotovo navdušil ljubitelje jazz glasbe vseh generacij.

Lent 2023, Maribor, festival
Mestni park bo v času festivala gostil veliko dogajanja.

Za tiste, ki iščejo aktivnosti zunaj glasbenega programa, pa bo 28. 6. na Lent plaži priložnost za spoznavanje sveta potapljanja. Potapljaško društvo Maribor bo namreč predstavilo osnove potapljanja in organiziralo tudi poseben potapljaški tečaj, katerega nagrajenca bodo izžrebali med obiskovalci Festivala Lent.

Naš Festival Lent torej še vedno ostaja nepogrešljiva destinacija za vse generacije, še posebej pa za mlade, ki iščejo raznoliko glasbeno, kulturno in družabno izkušnjo v poletnem vzdušju ob reki Dravi.

Rebeka KRASNIĆ
Arhiv DOSTOP.si

Rebeka Krasnić

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button