Zabava

Liži za dobrodelnost! Pred Štukom razveseljeval dobrodelni sladoled

Včeraj je pred Štukom potekalo deljenje dobrodelnega sladoleda. Dogodek je organizirala Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) z namenom pomoči številnim študentom v stiski. Dobrodelni sladoled so dobili tako študenti kot tudi neštudenti, vsi so se lahko ob sprehodu mimo Štuka tako tudi malo posladkali.

Dobrodelni sladoled spada pod okrilje projekta dobrodelnosti, ki ga Oddelek za socialna in zdravstvena vprašanja ŠOUM organizira vsako leto. Poleg deljenja sladoleda kot del projekta potekajo tudi druge dobrodelne akcije, kot so recimo dobrodelna peka palačink, dobrodelni srečelov in številne druge … Zbran denar na koncu namenijo solidarnostnemu skladu, ki pomaga pokriti aktualne obveznosti številnih študentov v stiski ter vseh tistih, ki pomoč potrebujejo.

Letos je deljenje dobrodelnega sladoleda omogočila Lastovka, ki pa jo številni študenti poznamo ravno zaradi izjemno okusnega sladoleda.

Sladoled in Štuk – fantastična kombinacija!

Kaj je boljšega kakor združitev dveh stvari, ki ju imajo radi vsi študenti? Mogoče je bila to taktična ali pa samo naključna odločitev, vemo le, da so se skoraj vsi študenti ustavili na kepici sladoleda. Mnogi so se tudi ob pijači na Štuku posladkali z nekaj kepicami.

Študentje so lahko izbirali med številnimi okusi, ki so ga delili predstavniki študentske organizacije. Mnogi so vzeli po več kepic ali pa so jih nekaj nesli tudi svojim cimrom, prijateljem, sošolcem … A morali so pohiteti, saj je sladoleda zmanjkovalo zelo hitro!

Kdor prvi pride, prvi melje

Študenti so lahko ob kepicah sladoleda domov odnesli tudi ŠMIC majice, ki pa jih je bilo le nekaj. Tudi, ko je sladoled še ostal, majic več ni bilo. Kdo ne bi hotel zastonj majice?

Za majhen prostovoljni prispevek (željen prispevek je bil 1 evro), so domov odnesli veliko. Seveda pa ob sladoledu niso uživali le študenti, ampak tudi organizatorji.

Kakšen je bil sladoled?

Soglasno so pokuševalci menili, da zelo dober. Določeni so po kepice sladoleda prišli tudi večkrat. Ponosno so se tudi slikali z lončkom sladoleda v roki in nasmehom na obrazu. Zdaj je potrjeno, da ima Lastovka zares dober sladoled!

| Številni študenti …
| so se ob sladoledu …
| nasmejali in …
| posladkali.

  Študentje si moramo medsebojno pomagati

  Oddelek za socialna in zdravstvena vprašanja se že dolgo ukvarja s študentskimi stiskami in deluje na področju študentske solidarnosti. Aktivnosti oddelka so usmerjene na področja kot so zaposlovanje mladih, študentska dela, subvencioniranje študentske prehrane, zdravstvenega zavarovanja študentov in seveda tudi področje družbene solidarnosti.

  Po dobrodelnem sladoledu še na trivio, ali pa samo na Štuk

  Včeraj zvečer je na Štuku potekal tudi Trivia night na temo Amerike, ki so se ga udeležili tudi mnogi, ki so si čez dan privoščili kakšno kepico. Na vroč poleten dan pač paše nekaj mrzlega, proti večeru pa je dobro še malo potrenirati možgančke.

  Iva KNEZ
  Iva KNEZ

  Iva Knez

  Novinarka

  Sorodni članki

  Back to top button