Glasba

Stray Train z novim singlom oznanili odhod v Francijo

Skupina Stray Train z novim singlom in spotom ‘Give it away’ odhaja v Francijo.

Skupina Stray Train predstavlja novi single in videospot za pesem Give it away. Udarna rokerska pesem s pomenljivim besedilom se dotika aktualnih razmer in politike, človeške grabežljivosti, v pesmi pa se pojavi tudi zbadljiv govor znanega ameriškega komika Georgea Carlina.

Prav po Carlinovem citatu »Just Cause’ You Got the Monkey off Your Back Doesn’t Mean the Cricus Has Left Town« so fantje poimenovali že svoj prvenec, ki je bil takoj deležen pozitivnih kritik iz tujine in je skupino postavil na radar glasbene industrije pri nas in v tujini. Stray Train so za pesem Give it away posneli tudi videospot. Sestavljen je iz posnetkov z njihovih nedavnih turnej in tako gledalca popelje v zakulisje dogajanja na velikih odrih.

Za slovenskimi blues rokerji je sicer pestro leto, ki pa še zdaleč ni končano. »Leto 2018 je bilo za Stray Train res uspešno. Druga plošča z naslovom ‘Blues from hell – The Legend of Corageous Five’ je stara šele leto dni, dobili smo odlične recenzije, spomladi nas je pod okrilje vzela italijanska agencija Alpha-Omega Management, že maja pa smo v Rusiji na dveh stadionskih koncertih igrali skupaj s svetovno znanimi Nickelback,« povzemajo Stray Train. Kmalu po vrnitvi iz Rusije pa so v domači Areni Stožice igrali še z legendarnimi Scorpions ter kasneje obredli številne festivale v tujini, nekaj pa tudi na domačih tleh. »Igrati pred tako veliko publiko so verjetno sanje vsakega glasbenika, če pa to lahko počneš z avtorsko glasbo, pa to doda še poseben pečat,« pravijo Stray Train.

Prvenec skupine Stray Train je bil takoj deležen pozitivnih kritik iz tujine.

Pestrega leta pa za bend še ni konec, saj se prihodnji teden odpravljajo na krajšo turnejo po Franciji. Na štirih koncertih v Strasbourgu, Lyonu, Limogesu in Parizu bodo skupaj z nemškimi The New Roses in norveškimi Audrey Horne odigrali še zadnje koncerte v tem letu.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGEva BREZNIKAR
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button