Glasba

Dan sodobne glasbe in plesa v Europarku

Pomlad ne prinaša le daljših dni in toplejših temperatur, temveč tudi željo po zabavi, druženju in novih doživetjih. In kako bolje izraziti našo pomladno razigranost kot z dobro glasbo in plesom?

Vsi tisti, ki se radi prepustite glasbenim ritmom in plesnim korakom, boste zato v četrtek, 13. aprila, če se odpravite v Europark Maribor, na pravem mestu. V največjem mariborskem nakupovalnem središču se namreč pripravljajo na Dan sodobne glasbe in plesa, ki bo na enem mestu združil vrhunske sodobne glasbenike in plesalce. S sodobnimi plesi se bo predstavila Plesna izba Maribor, glasbeni program pa bodo prevzeli beatboxer Aleksej Sever in člani vokalne skupine Jazzva.

Sodobni ples in modern jazz

Dan sodobne glasbe in plesa se bo v Europarku odvijal na osrednjem prireditvenem prostoru od 16. ure dalje. Takrat se bo predstavilo Kulturno društvo Plesna izba Maribor, ki bo obiskovalce pobližje spoznalo s sodobnim plesom in modern jazzom. Na dogodku bodo nastopile plesne skupine pod mentorstvom plesnih pedagoginj Dalande Diallo in Anite Čanadi.

Beatboxer in vokalna skupina Jazzva

Po nastopu plesne skupine se bo na odru okoli 16.30 zvrstil tudi nastop beatboxerja Alekseja Severja, ki je znan po svojih inovativnih zvokih in virtuoznem ustvarjanju glasbe zgolj s pomočjo svojih ust in mikrofona. Ob 18. uri pa bo na oder stopila vokalna skupina Jazzva, najprepoznavnejša manjša a cappella skupina v Sloveniji. Njihov repertoar sestavljajo pesmi iz najrazličnejših žanrov: od popa, rocka in jazza do aranžmajev ljudskih pesmi. Na dogodku boste tako lahko prisluhnili modernim priredbam slovenskih ljudskih pesmi, zimzelenim popevkam, pa tudi sodobnim tujim in slovenskim uspešnicah.

Glasbeni kot plesni nastopi bodo brez dvoma navdušili obiskovalce in poskrbeli, da bo v Europarku vzdušje še bolj razigrano. Vsi ljubitelji glasbe, plesa in zabave lepo vabljeni, da se udeležite Dneva sodobne glasbe in plesa. Zagotovo bo to nepozaben dogodek, poln navdušenja in glasbenih doživetij!

NF / IPPR
AV Studio

Sorodni članki

Back to top button