Zabava

Pivovijada ob odličnem Wewillgrillyou žaru

Na Štukovi terasi se je tradicionalni Pivovijadi tokrat pridružil še žar mojster

Štuk je sinonim za dobro pijačo, letošnja Pivovijada pa je poskrbela tudi za odlično hrano. Pridružil se nam je Wewillgrillyou mojster, ki je za obiskovalce pripravil okusne žar specialitete.

Po mrzlih temperaturah v maju in nepregledni količini dežja, je junij končno prinesel prave poletne sončne žarke. Ti so nas izbezali iz temačnih študentskih sob in nas prepričali, da zvezke za nekaj časa pustimo še pri miru. Seveda je edina prava destinacija za uživanje v sončnih žarkih Štukova terasa, zato smo tam z navdušenjem pozdravili tradicionalno Pivovijado.

Pivovijada
Terasa je bila spet polna študentov.

Dišalo je tudi po žaru

Prvi pivski navdušenci so se začeli zbirati že okrog druge ure popoldan, ko je šank s pivi dobil končno podobo. Tokrat so bili v točeni obliki na voljo tudi Heiniken, Stiegl, Kozel in Staropramen, levo od šanka pa je za lačne poskrbel žar mojster Wewillgrillyou. Pod vzdevkom se skriva Boštjan Weldt, žar vloger, ki s humorjem in pristno štajerščino navdušuje svoje spletne oboževalce. Nad njim so navdušeni tudi študentje, saj je na Pivovijadi marsikateri fan izkoristil priložnost za fotografijo in kratek klepet.

Tako kot lani tudi letos ni šlo brez krajše poletne nevihte, ki je obiskovalce za nekaj minut pregnala v Štukove notranje prostore. Nekateri so za streho izkoristili kar postavljene senčnike in drevesa, da so lahko po koncu dežja spet hitro pričeli uživati v Pivovijadi.

Poskrbljeno je bilo tudi za dobrodelnost

Pivovijada je imela letos tudi dobrodelno noto, saj je Oddelek za socialna in zdravstvena vprašanja ŠOUM pripravil dobrodelni srečelov z bogatimi nagradami. Če imaš srečno roko, si lahko za simboličen prispevek dveh evrov zadel kosilo v restavraciji Mango, karto za festival Stellarbeat ali pa morda karto za ogled filma v Mariboxu.

Nekaj minut pred sedmo sta vzdušje popestrila še duo Akustični Orgazem, ki sta stara znanca Štukove terase. Ob zvokih njune kitare in nekaj popitih kozarcih smo z veseljem zapeli ob komadih, kot so Free Falling, Dan Ljubezni in Štajerska se veseli. Vedno bolj polno teraso sta hitro razgrela, Pivovijada pa se je v takem vzdušju nadaljevala vse do večera.

Pivovijada
Ob zvokih Akustičnega Orgazma je pivo lažje teklo po grlih.

Glavna zvezda večera, pivo, je pridno tekla po grlih študentov tudi, ko sta Akustični Orgazem oder že zapustila. Večer se je kmalu prevesil v noč, Pivovijada pa se je zaključila enkrat pred prvim svitom.

 

 Urška KUR
 arhiv DOSTOP.si

Urška Jakopin

Urednica

Sorodni članki

Back to top button