FotoVideoZabava

Štukova Pivovijada praznovala 10. jubilej

Na Štuku se je ponovno odvil izkušenim študentom dobro poznan praznik žlahtnega varjenega napitka.

Torkovo popoldne na terasi Štuka je tokrat videlo še nekoliko več popitega piva kot običajno. Noviteta zadnje edicije Pivovijade pa je potujoča pivnica na kolesih Beer Bulli, ki je še dodatno okrepil pivsko ponudbo na Štuku.

Nazdravljanje s pivom je na Štuku vse prej kot redek prizor.

V torek popoldne po drugi uri so se na Štukovi terasi pričeli zbirati študenti, ki radi uživajo v zlati grenčici. Na prvi pogled nič neobičajnega, a tokrat je šlo za posebno priložnost. Še enkrat več, tokrat že desetič, se je zgodil tradicionalen dogodek ob katerem vsako leto na Štuku spijemo veliko piva in ga imenujemo Pivovijada.

Pivsko ponudbo je okrepil Beer Bulli.

Terasa je bila že od začetka dogodka prijetno zapolnjena. K temu sta nedvomno pripomogla toplo, sončno, skoraj poletno vreme in glasbena podlaga. Za slednjo je bil zadolžen DJ Mattias. Z vrtenjem večnih hitov je poskrbel, da so se gostje in natakarji med »rundami« malce zazibali in se ni slišalo zgolj trkanje kozarcev. Prešerno vzdušje se je stopnjevalo skozi celotno popoldne in vrhunec doživelo zvečer, ko se je dogajanje preselilo v notranjost kluba Štuk in se razvilo v pravo študentsko zabavo do jutranjih ur.

Na terasi je vladalo prešerno vzdušje.

Tokratna izvedba je gostila prav posebnega gosta. Predstavil se nam je Beer Bulli. Gre za zavržen Volkswagen mini bus iz leta 1961, ki se je s pomočjo Mateja Špeharja in prijateljev po več kot 30 letih vrnil na ceste in pričel razveseljevati ljudi s svojo novo funkcijo. V notranjosti namreč skriva pivske sode, na strani pa je opremljen s točilnimi pipami iz katerih se je tokrat točil Heineken, Union IPA ter svetlo in temno nefiltrirano Union pivo. Obiskovalci so pridno uživali v ponujeni ponudbi in temeljito preverjali, da ni morda kakšen sod pokvarjen.

Za glasbeno podlago je poskrbel Mattias.

Pivovijada je s svojo tradicionalno deseto izvedbo dokazala, da gre za nepogrešljiv del študentskega dogajanja, ki vsako leto znova pokaže kako na Štuku cenimo pivo in ga radi pijemo. Tradicija Pivovijade ima zagotovo pred seboj svetlo prihodnost z veliko pretočenega piva.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGVid JERČIČ
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780Vid JERČIČ
https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGNejc VEHOVEC

Oceni članek

Hvala!

User Rating: Be the first one !

Sorodni članki

Back to top button