Izobraževanje

Vsevedneži napolnili Štukovo dvorano na trivia večeru

Zadnji trivia večer v letošnjem študijskem letu je na Štuk privabil veliko število študentov, ki so zapolnili vse kotičke dvorane. Tokratna tema Vseved je zajemala razne sklope iz različnih področij, skupina Jabolko pa je bila znova okronana za zmagovalca.

Študentje so se tokrat zbrali v dvorani Štuka, da bi pred izpitnim obdobjem ogreli možgančke in se pomerili na zadnjem trivia večeru z naslovom Vseved letošnjega študijskega leta. Na dogodek, ki ga tradicionalno organizira Oddelek za univerzitetno politiko in izobraževanje Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM), se je prijavilo kar 40 ekip.

Vprašanja so bila razdeljena na šest sklopov, v vsakem sklopu pa jih je je bilo 10. Podana so bila tudi tri bonus vprašanja, ki so bila v celoti povezana z delom ŠOUM-a. Tokratni naslov je bil Vseved, vprašanja pa so se navezovala na raznoliko paleto tematik. Dogodek je povezoval vsem znani glas Štuka, Vid Hrovat.

trivia night, vseved
40 ekip je do zadnjega kotička napolnilo Štukovo dvorano.

Celice in pande

Prvi sklop vprašanj je zajemal biologijo. Študentje so se spopadali z majhnimi bitji, kot je najmanjša celična struktura, pa tudi s prehranjevalnimi navadami pand.

Onkraj Atlantika

Drugi sklop vprašanj je bil usmerjen v Združene države Amerike. Spoznali smo njihove ustanovne očete, kaj pomenijo črte na njihovi zastavi in koliko je ura v njihovi prestolnici, če je pri nas tri popoldne.

Van Goghovo uho

Štirje očetje pa so se znašli tudi v naslednjem, literarno-umetniškem sklopu. Poznati je bilo potrebno ime učiteljice iz povesti Franceta Bevka, ime znane junakinje Tolstojevega romana, najdaljšo Shakespearovo dramo in manjkajoči del telesa Vincenta van Gogha.

trivia night, vseved
Ekipa Nekaj na žlico je bila precej uspešna v svojih odgovorih in je na koncu osvojila tretje mesto.

Grki, Celjani in Tito

Četrti sklop nas je kratko in jedrnato popeljal po zgodovini Evrope, od Grkov in Špartancev, po Celjskih grofih in vse do datuma, ki ga nihče od naših dedkov in babic ne bo pozabil: rojstva Josipa Broza Tita.

Ena za geografe

Predzadnji sklop vprašanj nas je na zemljevidu prestavil v Afriko in na Bližnji vzhod. Nadobudni geografi so se spraševali o afriškem gorovju, Sahari in maroški prestolnici.

0,5 promilov

Zadnji sklop vprašanj trivie Vseved pa je bil usmerjen pretežno v slovensko pravo. Osvežil pa je med drugim tudi spomin z vprašanjem, katerega odgovor mora poznati vsak pravi študent: katera je najvišja dogovorjena meja alkohola za običajne voznike?

trivia night, vseved
Skupina Jabolko, na fotografiji z maskoto ŠOUM-a, je bila ponovno okronana za zmagovalca.

Po izčrpnih šestih sklopih pa smo le dobili zmagovalca – skoraj. Tretje mesto je zasedla ekipa Nekaj na žlico s 47 točkami, ekipi ŠS EPF in Jabolko pa sta bili izenačeni. Izbrana predstavnika vsake ekipe sta nato odgovarjala še na bonus vprašanje. Tekmovalec skupine Jabolko je bil hitrejši in je na vprašanje odgovoril, še preden je bilo dodobra postavljeno. S tem je svoji ekipi z 49 točkami priigral zmago. Skupina ŠS EPF je tako ostala na drugem mestu z 48 točkami.

Marina BAJIĆ
Patrik KOCIPER

Marina Bajić

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button