Izobraževanje

Na Univerzi v Mariboru so podelili naziv Najboljši študent UM v 2020/21

Najboljša študentka Univerze v Mariboru je postala Sanja Špindler. Na razpis je prispelo 31 popolnih vlog iz 13 članic UM. Univerza želi na ta način nagraditi najboljše študente in študentke za njihovo študijsko odličnost in jih motivirati pri nadaljnjem izobraževanju, raziskovanju in delu.

Najboljša študentka je Sanja Špindler

Univerza v Mariboru je skupaj s partnerji družbo Elektro Maribor d.d., Energijo plus d.o.o. že deveto leto zapored izvedla tradicionalni razpis za izbor najboljšega študenta Univerze v Mariboru. Na slavnostni prireditvi so razglasili najboljše tri uvrščene.

Naziv Najboljši študent je na podlagi ocene strokovne komisije dobila Sanja Špindler, absolventka magistrskega študija arhitekture na Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo UM. Nagrajenci so prejeli denarne nagrade, ki jih je prispevala skupina Elektro Maribor. Najboljša študentka je prejela denarno nagrado v višini 600 €, drugo uvrščeni 400 € in tretje uvrščeni 200 €.

Sanja Špindler se lahko pohvali z  večkratno uvrstitvijo med najboljših 5% študentov v generaciji in s povprečno oceno 9,71. Je prejemnica Rektorjeve nagrade, osvojila je tudi prvo mesto na nacionalnem nivoju natečaja Multi Comfort Student Contest 2019, prav tako pa se je uvrstila med 10 najboljših na svetovnem nivoju omenjenega natečaja. Prav tako je prejemnica nagrade Občine Ptuj, avtorica dveh in soavtorica dveh strokovnih člankov. Sanja je v vseh letih študija ob zavidljivih študijskih uspehih aktivno sodelovala pri različnih razstavah, prav tako je tudi vključena v sistem demonstratorstva na oddelku za arhitekturo. Aktivna pa je tudi na raziskovalnem področju.

Denarno nagrado sta prejela še Špela Kovše in Jan Lokar

Drugo mesto na razpisu Najboljši študent je pripadlo Špeli Kovše, študentki magistrskega študija Logistika sistemov na Fakulteti za logistiko UM. Študentka se uvršča med 5% najboljših študentov v generaciji in ima povprečno oceno 9,67. Tudi Špela je prejemnica Rektorjeve nagrade. Je tudi članica Senata in Akademskega zbora Fakultete za Logistiko, prav tako pa opravlja tudi delo tutorja študenta.

Ob odličnih študijskih uspehih je aktivna tudi na raziskovalno-razvojnem področju, soavtorica treh izvirnih znanstvenih člankov in enega strokovnega. Je tudi soavtorica desetih objavljenih znanstvenih prispevkov na konferencah ter soavtorica strokovne monografije.

najboljša študentka, Univerza v Mariboru, Špela Kovše, Jan Lokar, Sanja Špindler, izjemni dosežki, nagrada, najboljši študent
Od leve proti desni: Jan Lokar, Sanja Špindler, Špela Kovše.

Tretje mesto pa je dosegel Jan Lokar, študent magistrskega študija Energetika na Fakulteti za energetiko UM. Študent ima povprečno oceno 9,76 in prav tako kot prvi dve nagrajenki se tudi on uvršča med 5% najboljših študentov v generaciji. Je prejemnik Rektorjeve nagrade in plakete Leona Štuklja za športne dosežke.

Je prejemnik srebrnega priznanja za uspeh na državnem tekmovanju iz matematike in prejemnik bronastega priznanja na tekmovanju mednarodni matematični kenguru. Je avtor izvirnega znanstvenega članka in objavljenega znanstvenega prispevka na konferenci ter soavtor izvirnega znanstvenega članka, strokovnega članka in objavljenega znanstvenega prispevka na konferenci. Opravlja delo koordinatorja tutorjev študentov in je član Študentskega svata Fakultete za energetiko UM. Aktivno sodeluje tudi pri raziskovalnem delu na fakulteti.

Nagrade so podelili prof. dr. Zdravko Kačič, rektor Univerze v Mariboru, mag. Boris Sovič, predsednik uprave Elektra Maribor, Bojan Horvat ter prorektorica za študentska vprašanja, Teja Drofelnik.

UM
UM

Sorodni članki

Back to top button