KulskoPrehrana

Kam pa letos na Teden restavracij?

Začenja se jesenski Teden restavracij. Že veš, katere restavracije boš obiskal?

Po vsej Sloveniji se 12. oktobra začenja jesenski Teden restavracij, ko vrhunske restavracije ponudijo posebne sezonske menije po enotni ceni. V deveti izvedbi bosta sodelovali 102 restavraciji, od tega 13 prvič.

Restavracije bodo v sklopu Tedna restavracij do prihodnje nedelje ponujale menije z najmanj tremi hodi, pri katerih bo poudarek na svežih lokalnih dobrotah. Cena menijev pri vseh ponudnikih bo 18 evrov.

Letošnja Tedna restavracij – poleg jesenske ima projekt tudi spomladansko izvedbo – sta v znamenju pozdrava iz kuhinje, zato bo tudi tokrat na tem delu menija še več poudarka.

Glede na število dosedanjih rezervacij bo dobrote okušalo več kot 45.000 ljudi.

Iz prejšnjih poudarkov Tedna restavracij je postalo nujno, da kuharski mojster tradiciji dodaja lastno ustvarjalnost, da uporablja lokalne, sezonske in kakovostne sestavine ter zanje plete mrežo lokalnih pridelovalcev in dobaviteljev. Prav tako je že pričakovano, da predstavlja svoje jedi na krožniku tako, da gost hrano uživa tudi z očmi.

Osnova za vabilo gostilnam in restavracijam k sodelovanju so ocene, zato v projektu sodelujejo le tiste, ki ustrezajo posebnemu merilu kakovosti, so še pojasnili organizatorji.

Akcija Teden restavracij pri nas sicer poteka od leta 2013, začela pa se je že leto pred tem v Mariboru v okviru Evropske prestolnice kulture.

Seznam restavracij, ki jih lahko obiščeš v okviru letošnjega Tedna restavracij, najdeš tukaj.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGSTA
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button