KulskoZdravje

Nov dan, nova študija: konoplja povečuje intenzivnost orgazma?

Konoplja se dandanes v medicini uporablja za zdravljenje številnih bolezni. Nedavno pa so pričeli znanstveniki raziskovati, ali konoplja poveča tudi intenzivnost orgazma in pomaga k večjemu številu orgazmov.

Študija o seksu in konoplji je pokazala, da uporabniki konoplje poročajo o boljših orgazmih med uživanjem, povečanem libidu ter povečanem občutku za okus in dotik.

Raziskovalci, ki so rezultate objavili v nedavni študiji, so 811 udeležencem, starim od 18 do 85 let, zastavili različna vprašanja o njihovem spolnem življenju in uživanju konoplje. Med spoloma in starostnimi skupinami ni bilo velikih razlik. Več kot 70 odstotkov udeležencev je poročalo o povečani želji in intenzivnosti orgazma med uživanjem droge. Štirideset odstotkov žensk je po navedbah avtorjev poročalo o povečani sposobnosti doživljanja več kot enega orgazma na spolno srečanje.

Razsikovalci so v novi študiji ugotovili, da konoplja vpliva na večjo izostrenost čutov in s tem posledično na boljše orgazme. (vir)

Libido, užitek in konoplja

Več kot polovica anketirancev je dejala, da so pred spolnim odnosom namerno uporabili konopljo, saj menijo, da ta povečuje libido in užitek. Vendar zaradi narave študije raziskovalci niso mogli ugotoviti, ali je bilo večje zadovoljstvo pri seksu posledica dejanskih učinkov zdravila ali placeba. Tisti, ki so poročali o namerni uporabi konoplje pred spolnim odnosom, so imeli bistveno višje rezultate na lestvici kot tisti, ki o tem niso poročali.

To lahko razlagamo tako, da so tisti, ki so pred spolnim odnosom namerno uporabili konopljo, zaznali večjo korist za svoje spolno delovanje in zadovoljstvo v primerjavi s tistimi, ki konoplje pred spolnim odnosom niso namerno uporabili. Ti rezultati so lahko posledica miselne naravnanosti, da bo uporaba konoplje povečala užitek zaradi afrodiziaka in ne zaradi pravega fiziološkega učinka.

Obstaja seveda tudi možnost, da so anketiranci delovali pod učinkom placeba. (vir)

Večje spolno delovanje, zadovoljstvo in konoplja

Vendar so zapisali tudi, da lahko sproščujoči učinki konoplje prispevajo k večji želji ali zmanjšanju zavor, kar lahko posledično prispeva k večjemu spolnemu delovanju in zadovoljstvu. Pri tem so navedli podobne študije, ki so pokazale izboljšanje spolnega delovanja po uporabi konoplje in daljši čas porabljen za predigro. Sodelujoči v raziskavi, ki so poročali o masturbaciji, so poročali o večjem užitku pri masturbaciji pod vplivom mamil. Uporabniki konoplje pa so poročali tudi o povečanem občutku za okus in dotik.

Konoplja pomaga izostriti čute, še posebej okus in dotik. (vir)

Spolna disfunkcija in konoplja

Raziskovalci opozarjajo tudi na številne omejitve, med drugim na to, da udeleženci niso beležili odmerkov. Prav tako raziskava ni bila primerljiva z ljudmi, ki ne uporabljajo konoplje. Vseeno pa menijo, da bi bilo ugotovitve koristno raziskati, vključno z morebitno uporabo konoplje za zdravljenje spolne disfunkcije.

DOSTOP.si / MB
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button