KulskoTehnologija

V Schönbrunnu se lahko s pomočjo VR-ja sprehodiš z Marijo Terezijo

Obiskovalci dvorca Schönbrunn na Dunaju si lahko odslej s pomočjo virtualne resničnosti ogledajo, kako je živela vladarska dinastija Habsburžanov. Z virtualnimi očali se podajo v vsakdanjik cesarice Sisi, Franca Jožefa in Marije Terezije ter dobijo občutek, da so zares obkroženi z njimi.

V Schönbrunnu lahko obiskovalci s pomočjo virtualnih očal postanejo gostje na poroki cesarice Sisi in cesarja Franca Jožefa. Prisluhneš lahko tudi prvim Mozartovim skladbam ali pa se srečaš z Marijo Terezijo. Virtualni svet temelji na odigranih prizorih, obiskovalcem pa ponuja pristno zgodovinsko izkušnjo.

Pri pisanju scenarija in ustvarjanju vsebine virtualnega potovanja v preteklost je podjetje Filmfinity pol leta tesno sodelovalo z znanstveniki. Za namen snemanja z igralci so dali izdelati 300 različnih kostumov.

“Medtem ko običajne animacije virtualne resničnosti človeško oko še vedno prepozna kot nerealistične, združujejo virtualna očala v dvorcu Schönbrunn nadrealistični svet z resničnimi ljudmi. To ustvari edinstveno poglobljeno izkušnjo. Ta daje gledalcem občutek, da so dejansko obkroženi z resničnimi zgodovinskimi osebami. Za še večjo pristnost so očala opremljena s posebnimi slušalkami, kar omogoča potovanje v zgodovino z vsemi čutili,” so v Schönbrunnu povedali ob predstavitvi nove ponudbe.

24-minutno virtualno doživetje v poletni rezidenci Habsburžanov je namenjeno obiskovalcem od osmega leta dalje. Na voljo je v 19 različnih jezikih, in sicer vsak dan od 9. do 17. ure, še piše v sporočilu za javnost.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button