Kulsko

Pokaži svojo mavrico na Paradi ponosa v Ljubljani

Junij je mesec ponosa in Društvo Parada ponosa te vabi na najbarvitejši dogodek leta, ki bo potekal 17. junija v Ljubljani. Pripravle_i so dva nepozabna dogodka; Paradno mesto in Parado ponosa.

Prvi del dogodka, Paradno mesto, se bo odvijal od 11. do 16. ure ure v Parku Zvezda na Kongresnem trgu. To je že tradicionalno zbirališče LGBTIQ+ organizacij, posameznic_kov in podpornic_kov, ki se združijo v skupnost, polno ljubezni in raznolikosti.

Na Paradnem mestu te čaka vrsta privlačnih aktivnosti. Lahko si boš ogledal_a predstavitvene stojnice LGBTIQ+ organizacij in iniciativ ter obiskal_a Živo knjižnico, kjer bodo knjige oživele in delile svoje zgodbe. Čaka te make-up kotiček, kjer boš lahko izrazil_a svojo kreativnost ter rdeča preproga, na kateri se boš lahko slikal_a in se pridružil_a prepoznavnim LGBTIQ+ osebnostim. Svoje mnenje o temu, kako se podnebne spremembe dotikajo mladih, boš lahko podal_a v podnebnem kotičku. Seveda pa boš imel_a tudi priložnost sodelovati v srečelovu in kupiti vse potrebne pripomočke za resnično mavričen Paradni dan.

Ko se bo sonce nagnilo proti zahodu, bo nastopil vrhunec dogodka – Parada ponosa! Ob 17. uri se bodo zbrale_i na Metelkovi, od koder se bodo skupaj podale_i na Paradno povorko. Zakorakale_i bodo po Masarykovi cesti, mimo železniške postaje in Bavarskega dvora, vse do Kongresnega trga v središču mesta. Tam se bo ob 19. uri nadaljeval politično-kulturni program, na katerem bodo nastopile_i izjemne_i glasbene_i izvajalke_ci, kot so Masayah, Alleganca group in mnoge_i druge_i.

Mlad.si
Mlad.si

Sorodni članki

Back to top button