Kulsko

#Jezikzavolitve

Projekt je namenjen vsem mladim, še posebej pa se osredotoča na mlade med 17. in 20. letom, ki bodo imeli na letošnjih lokalnih volitvah prvo volilno izkušnjo.

#Jezikzavolitve je projekt Mladinskega kulturnega centra Maribor, ki mlade uči veščin in vrlin, na podlagi katerih se bodo lahko svojih prvih volitev udeležili kot odgovorni, kritični in razgledani volivci.

V letošnjem letu je bilo v okviru projekta organiziranih kar nekaj delavnic, kjer so se mladi učili o kritični pismenosti, se spraševali zakaj voliti in na kaj vpliva odločitev NE voliti in se urili v mehkih veščinah komuniciranja.

Mladi so pridobljeno znanje letos septembra uporabili na posvetu, kjer so oblikovali dokument s predlogi mladih za razvoj mladinskih politik na lokalni ravni. Ob prihajajočih lokalnih volitvah 2018, bodo svoje predloge na predvolilnih soočenjih predstavili kandidatom za župana v Mestni občini Maribor, ki se bo odvilo 12. novembra.

Pridi na soočenje kandidatov za lokalne volitve.

Ne zamudi priložnosti za sodelovanje v dialogu s kandidati za župana in soustvarjaj prihodnost mladih. Podrobnejše informacije o dogodku najdeš tukaj.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGmlad.si, MKC
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=708splet (vir)

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button