Življenjski slog

Pošiljaš dekletom neželene fotografije svojega korenjaka?

Kar polovica anketiranih moških je ženskam že poslala neželene fotografije svojega mednožja. Pošiljatelji so pogosto narcisi in seksisti, ugotavlja nova raziskava, večina pa trdi, da to počnejo zaradi spolnega vzburjenja žensk.

Nova raziskava razkriva, da obstajata le dve vrsti moških, ki ženskam pošiljajo neželene fotografije genitalij: tisti, ki so narcisoidni in tisti, ki so seksistični.

Od 1087 moških, ki so sodelovali v raziskavi, jih je skoraj polovica (48-odstotkov) priznala, da so dekletu že poslali nezaželeno fotografijo svojega penisa. Avtorji študije so poleg glavnega vprašanja udeležencem postavili še številna vprašanja, namenjena psihološki oceni udeležencev. Ugotovili so, da so moški, ki so že delili svoje fotografije brez privoljenja prejemnice, poročali o višjih stopnjah narcizma, pa tudi o seksizmu.

neželene fotografije
Skoraj polovica anketiranih moških je že pošiljala neželene erotične fotografije svojih spolnih organov dekletom.

Mizoginija, želja po nadzoru in prepričanje, da bo fotografija razgrela prejemnico

Številni udeleženci so kot glavno motivacijo za svoje početje izbrali mizoginijo in željo po nadzoru – strinjali so se z izjavami, kot so “čutim nenaklonjenost do žensk” ali pa “pošiljanje fotografij mi daje občutek nadzora nad prejemnico”. A to ni edini razlog, da so anketirani moški odločili za deljenje svojih fotografij. Med razlogi jih je 15-odstotkov navedlo, da so želeli pri prejemnicah sprožiti strah, 8-odstotkov pa jih je upalo, da bodo v njih vzbudili občutek sramu.

Na splošno pa so znanstveniki zaključili, da so pošiljatelji neželenih fotografij v zmoti glede privlačnosti svojih organov. Velika večina je ob pošiljanju verjela, da bo poslano v prejemnicah vzbudilo pozitivne občutke. Kar 82-odstotkov pošiljateljev je denimo dejalo, da so to storili za spolno vzburjenje žensk. Skoraj polovica pa jih je upala, da se bo prejemnica zaradi fotografije počutila privlačnejšo.

V zameno pričakujejo vsaj erotične fotografije

Moški, ki so pošiljali neželene fotografije, so v 45-odstotkih primerov upali, da bo njihova poteza na nek način nagrajena. Večina je v zameno pričakovala erotične posnetke prejemnic. Nekateri so navedli celo, da so pričakovali tako močno vzburjenje le-teh, da bi lahko privolile v seks z njimi.

ženske
Moški zameno pričakujejo erotične fotografije prejemnice.

Presenetljivo pa je manj kot petina vprašanih dejala, da so posnetke poslali za lastno spolno vznemirjenje in zadovoljstvo. Raziskovalci zato sklepajo, da v nasprotju s splošnim mnenjem, ni neobvladljivi libido tisti, ki ga prisili, da ovekoveči svoje mednožje.

 

 Dostop.si / KA
 Unsplash

Sorodni članki

Back to top button