Življenjski slog

Nekaj izvirnih idej, kako začeti pogovor na aplikacijah za zmenke

Navezovanje stika na aplikacijah za zmenke, kot je Tinder, je lahko trd oreh. Preveri nekaj izvirnih idej, kako pogovor začeti brez, da bi se prikazal kot nekoliko čuden, preveč zagret ali pa preveč dolgočasen.

V času, ko aplikacije za zmenke cvetijo, se vedno bolj poglabljamo v specifike navezovanja stikov na daljavo. Ko se na aplikaciji, kot je Tinder, z nekom povežeš oz. matchaš, se je pogosto težko odločiti, kako bi začel pogovor brez, da bi bil vsiljiv ali dolgočasen.

Splošno pravilo je, da bi prvo sporočilo moralo biti vsaj nekoliko osebno – torej odziv na podatek, ki si ga uspel razbrati iz profila druge osebe. Preveri nekaj izvirnih napotkov, kako začeti pogovor glede na pogosto videne podatke.

… če imajo objavljeno sliko s koncerta

Slika s koncerta je lahko dobra podlaga za začetek pogovora. Skladno s sliko lahko postaviš vprašanje, ki bo predstavljalo dobro odskočno desko za nadaljnjo debato, npr. “kakšen koncert je bil to?” ali “se trenutno veseliš kakšnega koncerta?”.

… če omenjajo število držav, ki so jih obiskali

Fotografije s potovanj so popularen del profilov na aplikacijah za zmenke. Namesto, da se osredotočiš na pretekla potovanja, pa raje povprašaj o potovanjih, ki jih nekdo načrtuje v prihodnje.

aplikacije za zmenkarije, aplikacija, aplikacije, Tinder, pogovor, sporočila, sporočilo, fotografije, humor,
Opisovanje preteklih potovanj lahko hitro postane dolgočasno, med pogovorom o prihodnosti pa lahko izmenjata svoje želje za naprej.

… če te je njihov profil nasmejal ali vključuje kakšen meme

Če boš nekomu napisal zgolj, da je smešen, si s to informacijo ne bo mogel kaj veliko pomagati. Ko boš menil, da je nekdo zabaven, to podpri še s kakšnim dodatnim dejstvom ali vprašanjem. Njihov smisel za humor lahko na primer pohvališ z dodatkom vprašanja, kateri filmi ali serije so ga v zadnjem času najbolj nasmejali.

Medtem ko so lahko tudi memi učinkoviti za izražanje smisla za humor, pa vedno niso povsem primerna odskočna deska za začenjanje pogovora. Če ne veš, kako bi se navezal nanje, raje omeni katero izmed ostalih fotografij.

aplikacije za zmenkarije, aplikacija, aplikacije, Tinder, pogovor, sporočila, sporočilo, fotografije, humor,
Na meme se je v pogovoru z neznano osebo velikokrat težko navezati.

Na koncu dneva se potrudi biti najbolj kul verzija samega sebe

Stari dobri klišejski nasvet uči, da moraš biti zvest samemu sebi. In to običajno deluje tudi v svetu spletnih zmenkarij. Ob navezovanju stikov poskusi združiti nekaj resnosti in nekaj humorja, ne pozabi pa, da je kdaj vredno tvegati in da tudi slaba šala na koncu vedno izpade bolj izvirno kot “hej, kako si?”.

DOSTOP.si / SV
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button