Bivanje

Kako najbolje in najlepše opremiti svojo študentsko sobo?

Ko opremljaš svojo študentsko sobo, moraš biti pozoren na več faktorjev. Soba mora biti funkcionalna, hkrati pa se moraš v njej dobro počutiti, saj boš v njej preživel veliko časa. Na kaj torej biti pozoren?

Zelo verjetno je, da bo tvoja nova soba v študentskem stanovanju povsem pusta in ‘brezvezna’. Stene bodo najverjetneje bele, od pohištva pa bodo sobo krasili postelja, pisalna miza, omara, stol in v najboljšem primeru še kakšna polica. Vendar je lepota tvoje študentske sobe odvisna od tebe samega.

Izkoristi priložnost in ustvari funkcionalen prostor za delo in spanje, ki bo odražal tvojo osebnost. V članku ti ponujamo seznam predmetov in nasvetov, ki olajšajo življenje v študentskem domu ali stanovanju.

Barvna shema

Najprej določi, katere barve bodo krasile tvojo sobo. Najbolje je, če barvno med seboj povežeš posteljnino, preprogo, zavese, morda tudi brisače in kakšne dodatke. Se najdeš bolj v nevtralnih ali živahnih barvah? Če se dosledno lotiš nakupovanja v eni trgovini, je zelo verjetno, da se bodo dodatki popolno barvno ujemali. Naj tvoja študentska soba zasije v barvah, v katerih se počutiš najbolje!

študentska soba, študentski dom, organizacija, dekoracija
Za začetek je najbolje določiti barvno shemo.

Razsvetljeva

Vzdušje v študentski sobi lahko popolnoma spremeni tudi svetloba in razsvetljava. Za pisalno mizo si priskrbi dobro namizno lučko, da bo učenje čim lažje. Sobi pa lahko dodatno toplino podariš z drobnimi ‘božičnimi’ lučkami. Nalepiš jih lahko ob zgornjih robovih sten in si s tem pričaraš pravo zvezdno nebo v svoji sobi.

Škatle za shranjevanje

Nizke, visoke, majhne ali dolge škatle ti bodo rešile prostorsko stisko in ti pomagale pri organiziranosti. Potreboval jih boš za čevlje, oblačila, prigrizke, ličila, toaletne potrebšččine, skratka za vse. Če si prostor deliš s cimrom so lahko police, ki jih krasijo škatle vseh oblik, knjige in še kakšen okrasek, odlična pregrada, da si oba zagotovita nekaj zasebnosti.

Preproga

Ne glede na to, ali gre za čudovito puhasto belo preprogo, v katero v hladnem jutru zariješ premražene noge, ali samo za okrasni kos, ki se ujema s posteljnino, preproga zagotovo sobi doda toplino.

Okrasne blazine

Ko boš izbral posteljnino in preprogo, lahko sobo še dodatno popestriš z okrasnimi blazinami. Ne samo, da so dandanes okrasne blazine že zelo udobne (tudi za spanje), pač pa bodo študentski sobi dodale pridih domačnosti in lepe polnosti. Sploh ni nujno, da so med seboj enake, poskrbi le, da se bodo barvno ujemale.

študentska soba, študentski dom, organizacija, dekoracija
Nenazadnje je pomembno, da je soba takšna, da se v njej najbolje počutiš ti sam.

DOSTOP.si / RM
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button