BivanjeNoviceŠport

Energetsko bolj učinkovit 15. dom in potrjena prenova UŠC Leona Štuklja

22. redna seja Upravnega odbora Univerze v Mariboru se je začela s 16. izredno sejo, ki je sprejela spremembe k načrtu prenove študentskega doma 15, zaradi ukrepov energetske sanacije. Nadaljevali so z redno sejo, kjer so potrdili rekostrukcijo in dozidavo objekta ŠTUK in obnovo UŠC Leona Štuklja.

Članice in člani Upravnega odbora UM so srečanje začeli s 16. izredno sejo, na kateri so potrdili novelacijo investicijskega programa za prenovo študentskega doma 15 (pod okriljem Študentskim domov Univerze v Mariboru), katera se bo izvajala na podlagi prijave na Javno povabilo za energetske prenove stavb izjemnega upravnega ali družbenega pomena v okviru Načrta za okrevanje in odpornost, razvojnega področja »Zeleni prehod«, komponente 2: Trajnostna prenova stavb. Spremembe so bile potrebne zaradi prilagoditve ukrepov energetske sanacije, pri čemer je ostala vrednost investicije nespremenjena.

Po končani izredni seji se je nadaljevala 22. redna seja, na kateri so člani potrdili investicijsko dokumentacijo za rekonstrukcijo in dozidavo objekta ŠTUK. Na področju univerzitetne športne infrastrukture je Upravni odbor potrdil obnovo Univerzitetnega športnega centra Leona Štuklja, za katero se pričakuje pridobitev intervencijskih sredstev. Z obnovo, ki je nujno potrebna, želi Univerza v Mariboru zagotoviti športno infrastrukturo, ki bo omogočila izvajanje športnih dejavnosti na visoki ravni ter promovirala zdrav način življenja med študenti in širšo javnostjo.

V lanskem letu sprejet Zakon o znanstvenoraziskovalni in inovacijski dejavnosti je univerzam prinesel večjo avtonomnost na področju znanstvenoraziskovalne dejavnosti. UM je tako prejela dobrih 13 mio sredstev za stabilno financiranje znanstvenoraziskovalne dejavnosti za leto 2023 in za katera je bilo potrebno narediti delitev po posameznih stebrov dejavnosti, tako institucionalni steber financiranja (ISF-O), programski steber financiranja (PSF-O) in razvojni steber financiranja (RSF-O).

Upravni odbor UM je prav tako soglašal z izstopom Univerze v Mariboru iz Centra odličnosti Polimerni materiali in tehnologije (PoliMaT) na predlog članic Fakultete za strojništvo in Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo.

UM
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button