Šport

Maribor in Šerif sta se iz Ljudskega vrta odpravila z remijem

Nogometaši Maribora so v prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij lige prvakov na domačem terenu igrali neodločeno 0:0 z moldavskim Šerifom iz Tiraspola. Povratna tekma bo 26. julija v Moldaviji.

Maribor se je v prvem krogu kvalifikacij meril s Šahtarjem iz Soligorska, zdaj pa je v drugem krogu njegov tekmec še za spoznanje kakovostnejši Šerif. Ta je v prejšnji sezoni preskočil vse kvalifikacijske ovire ter se celo prebil v skupinski del lige prvakov. Včeraj v Ljudskem vrtu moštvi nista zadeli, tako da bo odločila povratna tekma.

V prvem delu današnjega obračuna je bilo razmerje moči po začetnem pritisku gostov enakovredno. Moldavska ekipa je sicer imela nekaj več od igre, tudi domači vratar Menno Bergsen pa malo več dela.

Najbolj nevarna sta bila poskusa Šerifa v 13. in 17. minuti. Pozneje so domači vzpostavili ravnotežje, a vendarle brez kakšnih nevarnejših akcij. Za edini pravi strel proti vratom Šerifa je v 38. minuti poskrbel Roko Baturina, a je žoga po strelu s kakšnih 18 metrov končala v naročju gostujočega vratarja.

V nadaljevanju Mariborčanom dolgo ni uspelo priti do aktivnejše predstave, pobudo so prepuščali gostom, ti pa so bili vse nevarnejši, Bergsen pa je imel spet nekaj dela. Maribor je ob koncu sicer imel rahlo terensko premoč, toda le eno ali dve polpriložnosti, že v sodnikovem dodatku še zadnji poskus iz kota, a se je dvoboj končal z 0:0.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button