Kulsko

Na Twitterju je nova britanska premierka postala napačna Liz Truss

Liz Truss je nekdanja britanska zunanja ministrica in nova predsednica vlade, Liz Trussell, običajna uporabnica Twitterja, ki si je na tem socialnem omrežju nadela uporabniško ime Liz Truss, pa je zaradi tega naključja nenadoma prejela številna sporočila in čestitke, namenjene novopečeni britanski premierki.

Liz Trussell, ki ima na Twitterju uporabniško ime @Liztruss, je v zmedi uživala in na sporočila ter čestitke odgovarjala z dovtipi in šalami. Ena tistih, ki so za zasedbo premierskega stolčka v Veliki Britaniji čestitali napačni Liz Truss, je bila švedska premierka Magdalena Andersson.

“Čestitke Liz Truss,” je zapisala Anderssonova in dodala, da bosta “Švedska in Velika Britanija še naprej globoko in obsežno sodelovali”. Trussellova ji je odgovorila, da se veseli obiska v kratkem, in da naj švedska premierka za to priložnost kar pripravi mesne kroglice.

Novopečena britanska predsednica vlade ima na Twitterju pod uporabniškim imenom @trussliz sicer 360.000 sledilcev, Trussellova pa le 3400.

To pa se na Twitterju ni zgodilo prvič

Podobno izkušnjo ima tudi Američan John Lewis, uporabnik Twitterja z uporabniškim imenom @johnlewis. John Lewis & Partners je namreč blagovna znamka vrhunskih veleblagovnic, ki delujejo po Veliki Britaniji, največ pozornosti pa dobijo v času božiča, ko izdajo svoj tradicionalni božični oglas. V tem času so uporabniki Twitterja Američana Johna Lewisa zasipali s twiti pohval o oglasu.

Se pa kdaj pa kdaj nanj obrne tudi kak nezadovoljen obiskovalec trgovin JL&P. John tudi na take twite odgovarja s humorjem.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button