Kulsko

Najboljše igre, ki izidejo v mesecu juniju 2020

Mesec junij prinaša nove naslove, ki vas ne bodo pustili ravnodušnih.

Nov mesec pomeni novo priložnost za izbor iger, ki jih boste preigravali v prihodnjih dneh. Junij prinaša eno izmed najbolj težko pričakovanih iger celega leta, hkrati pa še celo vrsto najrazličnejših naslovov za PlayStation 4, PC in Xbox igralce.

Valorant

2. junij
PlayStation4

Večigralska FPS igričarska senzacija Valorant je 2. junija izšla v polni verziji. Igra je po načinu igranja podobna CS:GO, hkrati pa vsebuje elemente iz Overwatcha. Igralec izbira med različnimi agenti, od katerih ima vsak svoje unikatne sposobnosti kot so različne bombe ali granate, navadni in strupeni smoke-i, slow-i, kamere za razkrivanje lokacije nasprotnikov in podobno. S polnim izidom je igra dobila tudi novo agentko Reyno in novo mapo Ascent.

Disintegration

16. junij
PlayStation 4, Xbox One, PC

Disintegration, ki prihaja izpod rok soustvarjalcev franšize Halo, je futuristična, sci-fi streljačina z zanimivimi elementi realno-časovnih iger. Disintegration ponuja z zgodbo bogat kampanjski način igranja in multiplayer, ki ga je bilo mogoče preizkusiti že v beta verziji. Zgodba se odvija v prihodnosti, ki zaradi klimatskih sprememb in pomanjkanja hrane človeštvo porine na rob izumrtja. Da bi preživeli, znanstveniki odkrijejo način presaditve človeških možganov v telo robota. Seveda pa obstaja skupina, Rayonne, ki si želi ta napredek izkoristiti v slabe namene. Igralec tako zavzame vlogo Romerja Shoala, ki se jih trudi zaustaviti enkrat za zmeraj.

The Last of Us Part II

19. junij
PlayStation 4

Drugi del The Last of Us je verjetno ena najbolj pričakovanih iger, ne samo meseca junija, temveč celega leta. Čeprav je ozadje postavljeno v post-apokaliptični svet, v katerem mutirana gliva večino človeštva spremeni v stvore, imenovane Infected, igra ponuja mnogo več kot klasična znanstvena fantastika o zombijih. V drugem delu nas zgodba popelje v obdobje, ko je Ellie stara 19 let in z Joelom živita v skupnosti, kjer sta si ustvarila (kolikor je to pač mogoče v svetu, po katerem se sprehajajo mutirani stvori) normalno življenje. Zgodba se zaplete, ko skupina tatov napade skupnost, ki jo je Ellie pomagala ustvariti in zgraditi v dom, kar jo pošlje na pot za maščevanjem. Poudarek igre je na razvijanju Ellijenega karakterja, z izjemnimi detajli na okolju, ki ga igralci raziskujejo, npr. trgovine in restavracije, poleg tega pa igranje Elliejinega lika ponuja več možnosti, kot so skakanje na objekte, plazenje med ozkimi prostori, izogibanje napadom in skrivanje v travi. Tako kot v prvem delu bo pomemben crafting, igralci pa bodo lahko iz stvari, ki jih bodo nabrali, izdelovali nova orodja, medicinske pripomočke in orožja. Razvijalci Naughty Dog pa obljubljajo, da lahko v bližnji prihodnosti po izidu pričakujemo tudi multiplayer.

SpongeBob SquarePants: Battle For Bikini Bottom – Rehydrated

23. junij
PlayStation 4, Xbox One, PC, Switch

Kultna klasika SpongeBob se vrača s prenovo originala iz leta 2003 in verjamemo, da bo v marsikomu prebudila občutke nostalgije. Originalna igra je bila precej popularna, še posebej v skupnosti speedrunning igralcev, zato so se razvijalci odločili za prenovo, ki ponuja precejšnjo vizualno nadgradnjo, hkrati pa še vedno deluje kot PS2 3D platformer. Igralec se lahko z nasprotniki spopade kot SpongeBob, Patrick ali Sandy in pri tem uporablja njihove unikatne sposobnosti. V igri boste srečali marsikaterega junaka iz priljubljene serije, med katerimi je seveda tudi glavni antagonist Plankton.

Hunting Simulator 2

25. junij / 30. junij
PC / PlayStation4, XboxOne

Oboževalci simulacij prav gotovo ne boste mogli mimo Hunting Simulator 2. V igri s svojim lovskim psom raziskujete teksaške puščave, koloradske ravnice in evropske gozdove ter skušate izslediti 33 živalskih vrst. Izbirali boste lahko med več kot 160 orožji, dodatki in oblačili, prav tako pa se boste lahko odločili med različnimi pasmami lovskih psov, ki imajo unikatne lovske lastnosti in vam bodo v veliko pomoč pri odkrivanju živalskih sledi. Igra nudi zelo realistično simulacijsko izkušnjo, hkrati pa poskrbi za veliko akcije, tako da bo všeč tudi tistim, ki težko dolgo časa potrpežljivo čakajo na drevesu, da se mimo sprehodi nič hudega sluteč plen.

 

Nuša Klepec / SPID.siRed Bull
Unsplash

 

 

Sorodni članki

Back to top button