Šport

NK Maribor danes v kvalifikacijah za ligo prvakov s Šerifom

Nogometna zasedba iz štajerske prestolnice je sredi minulega tedna v prvem kvalifikacijskem krogu lige prvakov izločila beloruski Šahtar iz Soligorska, v drugem pa jo čaka veliko zahtevnejša ovira - moldavski Šerif iz Tiraspola. Prva tekma se bo v Ljudskem vrtu drevi pričela ob 20.15, povratna tekma bo 26. julija v gosteh.

NK Maribor se bo po sobotnem porazu na uvodni tekmi državnega prvenstva proti Radomljam z 0:3 pomeril s kakovostnim Šerifom iz Moldavije. Šerif je v minuli sezoni preskočil vse kvalifikacijske ovire ter se celo prebil v skupinski del lige prvakov.

Najbolj imenitno evropsko tekmovanje je Šerif začel naravnost sanjsko, na uvodnih dveh tekmah je najprej doma premagal ukrajinski Šahtar iz Donjecka in v gosteh madridski Real. Po skupno šestih tekmah pa je osvojil tretje mesto v svoji skupini in si izboril mesto v evropski ligi. Tam ga je v tekmah za preboj v osmino finala izločila portugalska Braga.

Šerif je v tej sezoni v prvem kvalifikacijskem krogu izločil Zrinjski iz BiH s skupnim izidom 1:0. Zmagovalec slovensko-moldavskega obračuna se bo v tretjem krogu lige prvakov pomeril z zmagovalcem finsko-češkega dvoboja HJK HelsinkiViktoria Plzen. Je pa tudi že jasno, da bo finski ali češki predstavnik prav tako tekmec Maribora ali Šerifa v tretjem kvalifikacijskem krogu za evropsko ligo.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button