Kulsko

Huda pobuda: slovenski Kickstarter za nevladne organizacije

Platforma Huda pobuda nevladnim organizacijam, ki z različnimi pobudami krepijo skupnosti, zagotavlja infrastrukturo za množično financiranje projektov in pomoč pri pridobivanju podpornikov. S ciljem krepitve mladih, manjših ali lokalnih organizacij so jo razvili na inštitutu Danes je nov dan. S platformo bo mogoče za posamezno nevladno organizacijo zbrati do 5000 evrov.

Romski gasilci, Skupnostni radio in digitalizacija spominov

Trenutno na strani Huda pobuda denar zbirajo tri pobude nevladnih organizacij. Sagar kolektiv je skupina filmskih ustvarjalcev, aktivistov in popotnikov, ki s svojimi deli javnost opozarja na družbene probleme. Tako so s Prostovoljnim gasilskim društvom Pušča, edinim romskim gasilskim društvom na svetu, posneli dokumentarni film. Zdaj pa zbirajo sredstva za pobudo Pušča, na pomoč!. V sklopu te pobude bodo izvedli kino turnejo in gasilce iz Pušče predstavili vsej Sloveniji.

Primorski Neodvisni obalni radio je medijska platforma, ki služi civilni družbi, kulturi in skupnosti. Poslušalcem ponujajo angažirane in družbeno kritične vsebine. Ker za delovanje potrebujejo primerno infrastrukturo in opremo, s pobudo Skupnostni studio vzpostavljajo prostor, ki bo organizacijam v lokalnem okolju in širše ter manjšinam in drugim skupinam nudil priložnost neposrednega medijskega ustvarjanja in usposabljanja na medijskem področju.

Zavod Dobra pot iz Brkinov pa osvešča o naravni in kulturni dediščini našega prostora ter skrbi za njuno ohranjanje. Donacije zbirajo za izvedbo pobude Zapišimo spomine.  Organizirali bodo prvo vseslovensko akcijo zapisovanja spominov starejših. S pomočjo aplikacije Zapisi spomina želijo zbrati kar največ zgodb iz vseh koncev države.

Za nevladne organizacije je na spletnem mestu Huda pobuda, ki se nahaja tukaj, mogoče donirati do 18. novembra 2021.

STAkrog
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button