Kultura

James Bond: Ni čas za smrt je končno doživel svetovno premiero

Svetovna premiera težko pričakovanega in večkrat prestavljenega zadnjega poglavja ene najdolgotrajnejših filmskih franšiz Ni čas za smrt se je 28. septembra 2021 odvila v Londonu. Na redni spored film prihaja danes, 30. septembra 2021.

Rdeča preproga je gostila vse zvezdnike filma

Na premieri filma Ni čas za smrt se je po rdeči preprogi sprehodila večina igralcev. Med njimi Daniel Craig, Rami Malek, Léa Seydoux, Lashana Lynch, Ben Whishaw in Naomie Harris. Predstavili so se tudi drugi, ki so zaslužni za film Ni čas za smrt: režiser Cary Joji Fukunaga, producenta Michael G. Wilson in Barbara Broccoli in drugi člani filmske ekipe. Filmski ekipi sta se pridružila tudi pevka Billie Eilish in njen brat Finneas, ki sta zaslužna za naslovno skladbo.

Daniel Craig zaključuje kariero Jamesa Bonda

Tajni agent James Bond (Daniel Craig) se je umaknil iz aktivne službe ter uživa mirno življenje na Jamajki. A njegov mir ne traja dolgo, saj ga njegov stari prijatelj Felix Leiter (Jeffrey Wright) iz CIE prosi za pomoč. Misija reševanja ugrabljenega znanstvenika pa se izkaže za veliko bolj zahrbtno, kot je bilo pričakovati. Misija najboljšega agenta njenega veličanstva vodi na sled skrivnostnega negativca, oboroženega z nevarno novo tehnologijo.

Bond ni za lahkotno življenje in kljub pokoju, kjer uživa v ribolovu, popivanju in sončenju, mu nekaj manjka. Konec koncev je le človek, ki ga definira dejanje in njegov angažma v svetu, tega pa na Jamajki preprosto ne počne. Zato sprejme izziv, ko pride do težav.

James Bonda, Jamesa Bonda, No Time To Die, Daniel Craig, Ni čas za smrt
Daniel Craig zaključuje kariero Jamesa Bonda.

30Igralec Daniel Craig se vrača v svojo peto in zadnjo vlogo. S filmom Ni čas za smrt zaključuje svoje potovanje v čevljih Jamesa Bonda. Kljub vsej svoji odličnosti na določenih področjih Craigov Bond ni nezmotljiv. Ni junak mita in legend, veliko se mora še naučiti. Je večplasten junak, moški z občasnimi neuspehi, je mešanica svetlobe in teme. Občinstvo je priča njegovi spremembi – opazovali so ga, ko se je učil postati agent in si prislužil dovoljenje za ubijanje. Je samotar, a kljub temu se je naučil spustiti ljudi blizu sebe. Je ljubil in izgubil. Izgubil je Vesper Lynd in te bolečine se vidijo.

Najpomembnejši temi filma sta ljubezen in zaupanje. In obe se prepletala z Madeleine, žensko, s katero se romantično zaplete v zadnjem delu Spectre (2015). Ker je hči morilca, je zato edina oseba, ki bi lahko razumela njegovo življenje.  Zato ji zaupa in to je zanj ključna stvar. Ljubezen in zaupanje se prepletata in zaradi tega je Bond zelo ranljiv.

Od danes se nadaljevanje Ni čas za smrt vrti tudi v pri nas

Premierne projekcije filma Ni čas za smrt si bomo ogledali tudi pri nas. Včeraj so si najbolj neučakani prvo projekcijo že lahko ogledali v BTC Cityju. Od četrtka, 30. septembra 2021, dalje pa se bodo premierne projekcije vrtele v ljubljanskem Koloseju, Kinu Bežigrad, Mariboxu ter vseh Cineplexx centrih.

Karantanija Cinemas
Karantanija Cinemas

Sorodni članki

Back to top button