Zabava

Festival pune ftrganih ob 25. obletnici Kluba mariborskih študentov (KMŠ)

Klub mariborskih študentov (KMŠ) letos praznuje 25. let svojega obstoja. Rojstni dan bodo praznovali tako, kot ga najbolje znajo, skozi dogodke namenjene mladim v Mariboru. Prirejajo Festival pune ftrganih, ki bo od 6. do 16. oktobra in bo vključeval šest dogodkov. Zagotovo se bo za vsakogar kaj našlo!

25. obletnica Društva KMŠ s šestimi dogodki

Rojstni dan Društva KMŠ naznanja četrt stoletja delovanja Kluba mariborskih študentov. S sklopom dogodkov pod imenom Festival pune ftrganih z veseljem igrajo strice iz ozadja in se trudijo, da s pestrim dogajanjem popestrijo študentski vsakdan. Znotraj kluba deluje več sekcij, ki prirejajo dogodke na več področjih in tako skrbijo za raznovrstnost in pestrost dogajanja v Mariboru.

Zavedajo se, da v zadnjem letu in pol ni bilo veliko dogodkov za mlade, ki bi jim ob izobraževalnih vsebinah ponujali tudi sprostitev, zabavo in možnost druženja. Festival pune ftrganih bodo tako otvorili v sredo, 6. oktobra z epskim študentskim party-jem, Vinyl vibes v Klubu Wetrinsky.

Ker pa življenje ni samo zabava, v četrtek, 7. 10., prirejajo okroglo mizo na FERI-ju, kjer bodo gostili štiri znane govorce: Tanjo Kocman, Andreja P. Škrabo, Davida Hojnika in Klemna Selakoviča. Ti bodo skozi svoje podjetniške zgodbe mlade poskusili navdihniti, naj sledijo svojim sanjam kot je to uspelo njim.

V društvu KMŠ zmeraj poskrbijo tudi za dobrodelnost in seveda tudi tokrat niso pozabili na tiste, ki potrebujejo našo pomoč. V petek, 8. 10., bodo v sklopu Festivala pune ftrganih pred kavarno Pisarna, delili kostanje Kostanj Bedrač in mošt Vina Hlade. v zameno za dobrodelne prispevke. Ves izkupiček prostovoljnih prispevkov bodo namenili Lani, ki je pred štirimi meseci doživela nesrečo s kolesom, pri čemer je utrpela hude poškodbe možganov.

Letos se vrača tudi Ftrgatev

V sklopu festivala organizirajo tudi umetniški in literarni natečaj Spremembe okoli nas, ki je mladim omogočil prostor za ustvarjanje na temo sprememb. Fotografska dela bodo razstavljena v Pisarni od 12. oktobra dalje.

V drugem tednu festivala nas čaka še dober film v najboljše družbi. Dogodek Jaz, ti, kokice pa film je namenjen vsem, ki si želite filmski večer izven svoje hiše. V četrtek, 14. 10. 2021, bo potekal na Štuku. Skupaj si bomo ogledali enega najuspešnejših slovenskih filmov: Petelinji zajtrk.

Seveda pa mora biti vsak zaključek noro dober in ftrgan! Tako bomo zaključili tudi Festival pune ftrganih. Po letu premora je ponovno čas za Ftrgatev: še vedno. Letos bomo preseganje meja praznovali v soboto, 16. 10. 2021. Kot prvi nastopajoči bodo z nami Vlado Kreslin & Mali bogovi.

KMŠ
Arhiv Dostop.si

Sorodni članki

Back to top button