Tehnologija

Na FERI tekmovali v programiranju

Finale univerzitetnega programerskega maratona.

Na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru je potekalo finale univerzitetnega programerskega maratona. Letos je bil največji poudarek tekmovanja na poznavanju podatkovnih struktur in algoritmov.

Univerzitetni programerski maraton sestoji iz predtekmovanja, treh tekmovalnih krogov in finala, na katerem določijo prvaka tekmovanja in prvake posameznih univerz, ki sodelujejo pri tekmovanju.

Na FERI je potekalo vseslovensko tekmovanje v programiranju.

Na tekmovanju ekipe, sestavljene iz treh študentov, na enem računalniku rešujejo programerske naloge. Običajno je na posameznem tekmovanju zastavljenih od pet do sedem nalog, na finalu pa celo do deset. Naloga ekipe je, da v omejenem času reši čim več zastavljenih nalog. To morajo opraviti v roku štirih do šestih ur, odvisno od nivoja tekmovanja.

Pri tem pa so pomembne predvsem rešene naloge in šele nato hitrost njihovega reševanja, so med drugim v vabilu na dogodek zapisali na fakulteti.

Univerzitetni programerski maraton je sicer vseslovensko tekmovanje za študente v znanju programiranja, ki predstavlja tudi kvalifikacijsko tekmovanje za uvrstitev na mednarodno programersko tekmovanje International Collegiate Programming Contest.

Več o finalu in končnih dosežkih najdete na spletni strani FERI.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGKrog STA
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button