FotoGlasbaVideo

Šourock 2019: Udaren vstop v novo sezono

Peterica mladih bendov je otvorila šestnajsto edicijo natečaja Šourock.

Prva peterica zasedb, Amok, Buržuazija, Ice on Fire, Infected in Smooth Taste, je predstavila svojo glasbeno vizijo in dokazala, da je v živo res živo.

Včeraj (op. a.: v sredo, 3. aprila 2019) se je na oder Štuka vrnil Šourock, glasbeni natečaj, ki že šestnajst let daje mladim dijaškim in študentskim rock zasedbam priložnost preboja na domačo glasbeno sceno. Pod sloganom »V živo je živo«, bo opominjal, da je prav živa glasba tista, ki ohranja sceno pri življenju. Na vsakem izmed treh predstavitvenih večerov bo izbrana peterica mladih skupin predstavila svojo glasbeno vizijo publiki in strokovni komisiji. Letos komisijo sestavljajo Marko Soršak- Soki, Marko Furek, Martin Bezjak, Matic Mlakar in Denis Jančič.

 

Mlade glasbene vizije: od spevnega pop do udarnega hard rocka

Večer, na katerem obiskovalci niso uživali le v glasbenih, temveč tudi v pivskih užitkih -Lobik Brewery je namreč poskrbela za brezplačen sod craft piva – so otvorili Smooth Taste. Lokalni mariborski in ptujski rokerji se najraje gibajo v vodah spevnega pop rocka s pridihom countryja in bluesa. Ker letos načrtujejo izdajo EP-ja z avtorskimi skladbami, so oder izkoristili tudi za premierno predstavitev svoje nove avtorske skladbe Tvoj glas.

Šourock 19: Prvi predstavitveni večer - Smooth Taste
Smooth Taste

Oder so predali Amoku, štiričlanski zasedbi iz Celja, ki jih združuje ljubezen do težkih riffov in glasnih kitar. Preigravajo le lastne alternativne in progresivne rock stvaritve. Vanje so fantje tudi včeraj usmerili neverjetno energijo in poskrbeli za udarnih dvajset minut.

Šourock 19: Prvi predstavitveni večer - Amok
Amok

Tudi letos pa so del natečaja Šourock Ice on Fire. Ta ognjeno energična rokenrol zasedba živi rockersko življenje že od srednje šole. Že peto leto pa ga izživlja tudi na odru Šourocka. Letos so se fantje vrnili z dodatnim članom in popolnoma svežim zvokom, ki so ga ustvarili v novi sestavi in dodelali z odrskim norenjem, po katerem slovijo.

Šourock 19: Prvi predstavitveni večer - Ice on Fire
Ice on Fire

Za njimi so inštrumente priklopili še Infected. Gre za mlade ptujske alternativce, ki so se na zemljevid domače glasbene scene postavili z uspehi na mnogih tekmovalnih odrih. Govora je o Droogstocku, Battle of the Bands, Rock viziji in Špil Ligi. Po dveh letih premora so se z udarnimi bobni in bas kitaro ter nekoliko redkejšim ženskim vokalom na fronti, vrnili na natečaj Šourock. Na njem so prostor našle tudi skladbe iz pred nekaj meseci izdanega prvenca Kolaž.

Šourock 19: Prvi predstavitveni večer - Infected
Infected

Kot zadnja zasedba je oder prevzela Buržuazija. Ljubljanska peterica že vse od svojega nastanka pred 3 leti navdušuje domačo publiko in zagreto nabira odrsko kilometrino z udarno, a še vedno spevno mešanico hard rocka. Po Kinu Šiška, Orto baru in Cvetličarni so navdušili še občinstvo pod Štukovim odrom in poskrbeli za odličen konec prvega večera.

 

Še dva večera in 10 zasedb do finala

Naslednjič bo sveža doza rocka na Štuku odmevala:

Ob izteku tretjega večera bo žirija razglasila tudi vse štiri finaliste – tri po lastni in enega po presoji občinstva. Finalisti bodo 8. maja dobili še zadnjo priložnost, da osvojijo publiko in komisijo ter si priigrajo naziv »Benda Šourocka 2019«, ki s seboj prinaša nagrado v vrednosti 1000 evrov, številne nastope (Lampiončki, Gora Rocka, Festival Lent, Studio Glas podzemlja in različni klubi) in promocijsko podporo do konca letošnjega leta.

 

ikona pisec Klara AVSEC
ikona fotograf Vid JERČIČ
ikona snemalec Miha HORVAT

Klara Avsec

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button