Tehnologija

Kako dobro poznaš Slovenijo?

Aplikacija za tekmovanje v poznavanju Slovenije.

Z namenom predstaviti statistične podatke o Sloveniji je Statistični urad RS (Surs) pripravil zabavno igro za mobilne naprave, v kateri igralci tekmujejo med seboj v poznavanju vsebin iz slovenske zgodovine, zemljepisa, kulture in književnosti.

Izobraževalna mobilna igra Junaki Slovenije, ki se dogaja v domišljijski Sloveniji, je na voljo za naprave z operacijskim sistemom iOS in Android.

Igra se odvija v prihodnosti, kjer dr. Edvard Valvazor raziskuje preteklost Slovenije, razdeljene na 12 statističnih regij. Uporabniki aplikacije, ki pristanejo v isti regiji, se potem skupaj pomerjajo v poznavanju Slovenije z igralci, ki so razvrščeni v druge regije. Ob tem zbirajo surovine in jih vlagajo v razvoj skupnega mesta v simulaciji. Posamezna igra traja sedem dni, zmaga pa mesto oz. regija, ki se v tem obdobju najbolj razvije (od prazgodovine do prihodnosti).

Namen aplikacije je tudi širiti prepoznavnost Sursa.

Gre za zabaven kviz, v kateri si uporabnik aplikacije za pomočnika izbere enega od devetih slovenskih junakov, kot so Martin Krpan, Kekec, Lepa Vida, kralj Matjaž ali Zeleni Jurij, nato pa izzove drugega igralca, s katerim morata odgovoriti na šest vprašanj. Zmaga tisti z več pravilnimi odgovori, za nagrado pa prejme surovine, ki omogočajo razvoj mesta oz. regije.

Igra temelji na vsebinah iz slovenske zgodovine, zemljepisa, kulture in književnosti ter na statističnih podatkih iz projekta evropskega statističnega urada Eurostat Zbiranje podatkov za podnacionalno raven – mestna naselja. Trenutno je v njej več kot 2000 vprašanj, ki vsebujejo samo dejstva o Sloveniji ali v zvezi z njo, so sporočili iz Sursa.

Za več informacij o igri lahko obiščete ali spletno stran junaki-slovenije.si  ali pa stran facebook.com/JunakiSlovenije na Facebooku.

  • Igra za operacijski sistem Android je na voljo tukaj.
  • Igra za operacijski sistem iOS (Apple) je na voljo tukaj.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGSTA
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=660SURS
https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGSURS

Sorodni članki

Back to top button