Tehnologija

Facebook predstavlja novo plačilno metodo Facebook Pay

Facebook je zasnoval storitev Facebook Pay. Gre za novo metodo digitalnega plačila, ki bo omogočila transferje denarja, kupovanje vstopnic za dogodke ter različne donacije.

Novo plačilno metodo Facebook Pay bodo lahko Američani preizkusili že v tem tednu. Sčasoma bo na voljo tudi Evropejcem, vendar še ni znano, kdaj bo nastopil ta dan.

Facebook Pay bo najprej deloval na Facebooku in Messengerju, kmalu pa tudi na Instagramu in Whatsappu.

Facebook Pay je nova storitev, ki bo uporabnikom omogočila denarne transferje, kupovanje vstopnic za dogodke in raznovrstne donacije. S tem ukrepom se je Facebook podal tudi na področje digitalnega bančništva.

Sprva bo funkcionalnost možno uporabljati zgolj prek Facebooka in Messengerja, kasneje pa se bo uporaba razširila tudi na Instagram in WhatsApp, ki sicer prav tako delujeta pod okriljem Facebooka. Transakcije na tak način bo možno izvajati prek kreditne, debetne kartice in sistema PayPal.

Aktivacija storitve Facebook Pay

Tisti, ki bodo želeli uporabljati tovrstni način izvajanja transakcij (ko bo seveda na voljo), bodo Facebook Pay lahko aktivirali po naslednjem postopku; Znotraj podprte aplikacije (Facebook ali Messenger) bodo najprej kliknili na “nastavitve“, izbrali možnost “Facebook Pay” in nato “dodaj plačilno metodo“. Nato bodo vnesli zahtevane podatke.

Uporabnik se bo sam odločil, če bo želel navedeno plačilno metodo uporabljati zgolj znotraj ene izmed aplikacij ali pa bo izbral opcijo uporabe povsod tam, kjer je to možno. Ko bo naslednjič izvedel spletni nakup, se mu bo med možnostmi plačila pojavila tudi opcija plačevanja s Facebook Pay.

Poskrbljeno bo za varnost

Pri Facebooku zatrjujejo, da bo poskrbljeno za varnost izvajanja nakazil prek navedene metode. Plačevanje na tak način bo hkrati udobno in dosledno. Sočasno bo omogočeno preverjanje zgodovine plačil, upravljanje plačilnih metod, upravljanje nastavitev in pridobivanje želenih informacij neposredno prek klepeta.

Za katere varnostne ukrepe bo poskrbljeno?

  • Vnešena številka bančnega računa bo kodirana.
  • Poskrbljeno bo za številne ukrepe, ki bodo uporabnike ščitile pred goljufijami.
  • Uporabnik bo prejemal obvestila o vseh aktivnostih, ki so bile izvedene prek računa.
  • Omogočen bo dodaten varnosti ukrep: dostop z vnosom PIN kode.
  • Uporabnik se bo lahko odločil, da bo do metode dostopal prek funkcije “face recognition”.

Seveda pa bo to zgolj prva različica nove plačilne metode, ki jo bodo pri Facebooku stalno izboljševali skladno z opažanji in aktualnimi trendi.

 

 Mladi podjetnik (vir)
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button