Glasba

Satchemomi: petkova glasbena poslastica

Po mrtvih poletnih ulicah Maribora je iz Jazz kluba Satchmo zapihal osvežilni vetrič. Na petkov večer so se iz kluba vile melodije alternativnega rocka in popa. Zabave in dobre glasbe željno množico pod odrom so zabavali In The Attic, NOAIR in Liburoa.

Na žalost že klasično prazen “polentovski” Maribor je popestril večer v Jazz klubu Satchmo, in sicer z dogodkom Satchemomi. Klub je poskrbel, da se je ob ritmih žive glasbe cel večer zibala zbrana množica.

Mednarodna naveza In The Attic

V okviru dogodka Satchemomi so se na petkov večer predstavile tri glasbene skupine. Prvi so na oder stopili In The Attic, ljubljanski trio, ki preigrava melodije alternativnega rocka. Trio sestavlja pisana druščina – ruska pevka, avstralski bobnar in slovenski vokalist. V sklopu nastopa so predstavili tudi skladbe iz prvega studijskega albuma Jimmy’s.

In The Attic
Trio In the Attic je rusko-avstralsko-slovenska glasbena naveza.

Primorski alternativni pop

Sledil je nastop obalnega kvarteta NOAIR. Po dveh albumih in mnogih nastopih so zdaj svojo kombinacijo različnih glasbenih žanrov predstavili še mariborskemu občinstvu. Odmevali so zvoki v stilu Jeffa Buckleya, Radiohead in Muse, pri katerih iščejo navdih za glasbeno ustvarjanje.

NOAIR
Primorski kvartet se lahko pohvali z dvema albuma: Existential in Superhuman .

»Ajde, špilaj!«

Kot zadnji so nastopili stari znanci mariborskih odrov, Liburoa. Druščina petih fantov, ki že od srednješolskih let naprej izvaja kombinacijo lastnih komadov in tujih priredb, je prepričala tudi najbolj hladne med poslušalci. Klub se je takrat šele dodobra napolnil, koncert pa je trajal pošteno čez polnoč.

Liburoa
Maribor so zastopali domači “pubeci” – Liburoa.

Niko Poštrak, kitarist skupine Liburoa je povedal, da je bil koncert Satchemomi zaradi nove povezave s skupinama iz Kopra in Ljubljane nekaj posebnega. To je odprlo vrsto priložnosti za sodelovanje v prihodnosti. Poudaril je pomembnost tovrstnih navez, predvsem na “underground” sceni, ki pri nas ni prav velika. Člani skupine se veselijo, da so našli kar dve skupini, s katerima so se “zaštekali” do te mere, da je prvi plod naveze predstavljal tako dobro izpeljan koncert.

In tako se je po bolj pustem začetku tedna vikend začel v Satchmu, enem izmed bolj aktivnih prizorišč, ki dogodke prireja skozi celo leto. Minila je še ena prijetno hladna poletna noč, popestrena s skupinami, ki igrajo s srcem, in občinstvom, ki pa jih ne želi spustiti iz odra.

Kam se lahko odpraviš v prihodnjih tednih pa preveri v napovedniku dogodkov.

 

Sara VOCOVNIK
Sara VOCOVNIK

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button