Potovanje

Expo 2020 v Dubaju si je v živo ogledalo 24,1 milijona obiskovalcev

Svetovno razstavo Expo, ki je v Dubaju potekala med 1. oktobrom lani in 31. marcem letos, si je v živo ogledalo 24 102 967 obiskovalcev, so sporočili organizatorji. Več kot 200 milijonov jih je ogled opravilo virtualno.

Kot so poudarili organizatorji, so z obiskom zelo zadovoljni, poleg tega pa so dosegli cilj, in sicer med 23 in 25 milijonov obiskovalcev. To je dober dosežek, saj so bile velik del trajanja Expa številne države zaprte zaradi pandemije covid-19, kar je ohromilo potovanja, so ocenili organizatorji.

Na Expu, ki kljub prestavitvi za leto dni zaradi pandemije covida-19 nosil naziv 2020, je sodelovalo 192 držav, kar je največ v zgodovini teh svetovnih dogodkov. Prvič v zgodovini svetovnih razstav je vsaka država imela svoj paviljon. V Milanu leta 2015 se je denimo predstavljalo 141 držav, takratni Expo pa si je v živo ogledalo 21,5 milijona obiskovalcev. Naslednji Expo bo leta 2025 v Osaki.

Slovenija je v Dubaju nastopala pod sloganom Slovenia – Green Smart Experience, s katerim se je svetovni javnosti predstavila kot trajnostna, sodobna in ustvarjalna ter v prihodnost usmerjena država, v kateri se prepletajo zeleno okolje, znanje, prebojne ideje in inovacije ter gospodarstvo z dodano vrednostjo.

Namen udeležbe na Expu je bil umestitev Slovenije na svetovni zemljevid kot trajnostne ter hkrati visokotehnološke in inovacijske države, promocija slovenskega gospodarstva in Slovenije kot turistične destinacije ter povečanje prisotnosti slovenskih izdelkov in storitev tako na trgu Združenih arabskih emiratov kot na svetovnem trgu.

Slovenski paviljon si je v tem času ogledalo skoraj milijon obiskovalcev, poslovno središče pa je gostilo več kot 200 dogodkov. Teh se je udeležilo 600 podjetij, kot razstavljavci oz. kot del gospodarskih delegacij.

STAkrog
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button