Priložnosti

Prijavi se na 5-mesečno pripravništvo Evropske komisije Blue Book

Evropska komisija univerzitetnim diplomantom dvakrat letno ponudi 5 mesečno pripravništvo na različnih področjih delovanja Evropske unije, v Luksemburgu, Bruslju ali drugem kraju v EU.

Na pripravništvo Blue Book se lahko prijaviš, če imaš zaključen 3-letni dodiplomski študij, živiš v Evropski uniji in obvladaš dva uradna jezika EU, med katerimi mora nujno biti angleščina, nemščina ali francoščina na nivoju C1 ali C2. Za prijavo ne smeš imeti več kot 6 tednov izkušenj v katerikoli instituciji EU.

Tekom pripravništva se boš udeleževal/a sestankov, organizira/la sestanke in delovne skupine, ureja/la dokumentacijo in komunicira/la z javnostjo. Delo poteka v Bruslju, Luksemburgu in v ostalih krajih v EU. Izbrani/-e kandidati/-ke dobijo mesečno plačilo za kritje stroškov.

Prijaviš se lahko preko spletne strani Evropske komisije. Najprej se moraš registrirati preko portala EU Login, nato pa izpolniš prijavo in jo pošlješ. Prijavo pošlji vsaj 3 dni pred koncem roka, da se lahko izogneš zamudi razpisa zaradi tehničnih težav.

Rok za prijavo je 31. 1. 2022

Blue Book 
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button