Novice

Velika noč je pred vrati: V Europark po ideje za poslikavo pirhov

V sklopu velikonočnega dogajanja v nakupovalnem središču Europark Maribor bo od danes, 7. aprila, do sobote, 16. aprila, na ogled razstava velikonočnih pirhov, na kateri bodo obiskovalci lahko občudovali različne tehnike poslikav tega prepoznavnega velikonočnega simbola. Ob koncu tedna, v soboto, 9. aprila, ob 11. uri, za otroke pripravljajo posebno velikonočno plesno-glasbeno predstavo za lep skok v praznične dni, ki prihajajo. Že naslednji konec tedna, od 14. do 16. aprila, pa bo na nakupovalnih ulicah zaživel velikonočni sejem, na katerem bodo obiskovalci našli vse za popolno pojedino in slavje.

Iščete ideje za poslikavo pirhov? V Europarku jih ne bo manjkalo!

Razstavne vitrine z velikonočnimi pisanicami bodo krasile nakupovalno ulico v nadstropju pred trgovino Baby Center. Pirhi, ki jih na Slovenskem imenujemo tudi pisanice, pisanke, remenke, pa tudi drsanke ali praskanke, simbolizirajo vstajenje, ljubezen in prijateljstvo. Pri nas velikonočna jajca odlikuje velika barvitost, slikovitost in izvirnost. Na Europarkovi razstavi pirhov bodo v ospredju prekmurske remenke, belokranjske pisanke pa tudi osupljivi vrhniški pirhi s stotinami luknjic in okraskov, ki spominjajo na čipkaste umetnine. Ti nastajajo pod spretnimi rokami mojstra Franca Groma. V neposredni bližini razstave boste obiskovalci našli tudi velikonočni foto kotiček.

Velikonočna plesno-glasbena predstava z zajčkom in Alenko Kolman

Veverica Mica ob koncu tedna vse otroke vabi na plesno-glasbeno predstavo, ki se bo začela ob 11. uri na osrednjem prireditvenem prostoru. Na velikonočni predstavi bodo otroci zaplesali z zajčkom in zapeli dobro znane pesmi Alenke Kolman. Zajček jim bo ob pesmici Biserni zobki pokazal, kako si umiva zobke, ob koncu pa bo za otroke pričaral čokoladna jajčka. Sledil bo obisk Veverice Mice, ki bo vse prisotne povabila na zanimivo ustvarjalno delavnico.

Odkrijte podobe Maribora na fotografijah in razglednicah

V teh dneh se med obiskom nakupovalnega središča lahko ustavite tudi na razstavi Maribor na fotografijah in razglednicah, ki bo potekala do 15. aprila. Avtorica razstave Sabina Lešnik je izbrala zanimive podobe mesta in okolice med letoma 1897 in 1945. Imenitni foto utrinki so razstavljeni na 15 panojih v nadstropju pri kavarni Ginger. Razstava prinaša podobe požiga barakarskega naselja, bombardiran Glavni trg med drugo svetovno vojno, kopališče Mariborski otok in fotografije sprehajalcev, ki so jih v objektiv ujeli t. i. »brzoslikači«. Potop v preteklost mesta ne bo razočaral.

April bo v Europarku v znamenju pomladnih sejmov in pestrega programa za vso družino. Več informacij o prihajajočih dogodkih poiščite na spletni strani in sledite Europarkovim družbenim omrežjem.

Europark Maribor
AV Studio

Sorodni članki

Back to top button