Priložnosti

Mladinski svet Slovenije že 20. leto razpisuje natečaj Prostovoljec leta

Mladinski svet Slovenije (MSS) razpisuje natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega bodo izbirali Naj prostovoljke, Naj prostovoljce, Naj prostovoljski projekt, pa tudi Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto. Natečaj Prostovoljec leta, katerega namen je predvsem poudariti pomen in razširjenost prostovoljskih dejavnosti pri nas, letos obeležuje svojo 20-letnico.

K prijavi v natečaj vabijo vse nevladne organizacije, javne institucije, neformalne skupine in posameznike; skratka vse, ki so v svoje dejavnosti v letu 2021 vključevali prostovoljce. Pri posameznikih bodo izbirali najboljše v 6 kategorijah: Naj prostovoljka in Naj prostovoljec v starostnih skupinah do 19 let, od 20 do 29 let in v skupini 30 let ali več, izbrali pa bomo tudi Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico.

Pri projektih poudarjajo, da se lahko prijavi kakršnakoli organizirana aktivnost, pri kateri je sodelovalo več ljudi, in ni nujno, da gre za projekt v strogo administrativnem smislu. Rok za prijave je 15. april 2022.

Če bo glede na zdravstvene in druge razmere v državi to mogoče, bodo vse prijavljene prostovoljce in predstavnike sodelujočih organizacij po zaključku natečaja, predvidoma v juniju, povabili na zaključno prireditev, kjer bodo podelili omenjene nazive in priznanja izbranim prostovoljcem in projektom.

Z natečajem in zaključno prireditvijo se že 20 let trudijo promovirati prostovoljstvo in mladinsko delo ter nudijo prostovoljcem priložnost, da se srečajo na prireditvi, kjer še posebej pokažemo, kako razširjeno in pomembno je prostovoljstvo pri nas. Verjamejo, da je bilo tudi v lanskem letu veliko prostovoljstva in pozivajo vse, ki poznajo predane prostovoljce in njihove dejavnosti, da jih prijavijo v naš natečaj.

Celotno besedilo natečaja in prijavnici so na voljo na njihovi spletni strani.

MSS
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button