Kulsko

Izjemni odzivi ljudi v pomoč zapuščenim živalim

V družbeno odgovorni akciji Skupaj za živali, ki je potekala v vseh sedmih nakupovalnih centrih Qlandia od oktobra do decembra, so dobrodelni posamezniki darovali več ton tekstila za izdelavo toplih odej. Lokalna zavetišča so poleg tekstila prejela tudi donacijo v vrednosti 9.100 evrov.

Qlandia je ob koncu lanskega leta v svojih nakupovalnih centrih po vsej Sloveniji zaključila družbeno odgovorno akcijo. Z akcijo je širšo javnost pozvala k zbiralni akciji tekstila za bitja, ki so pogosto odrinjena na rob zanimanja družbe – zapuščene živali. S trimesečno kampanjo, ki je potekala pod krovnim geslom #Qldajnaprej, je spodbujala odgovorno ravnanje z živalmi. Različne aktivacije pa so prispevale k finančni donaciji izbranim zavetiščem za živali.

Štiri lokalna zavetišča (v neposredni bližini nakupovalnih centrov Qlandia). Oskar Vitovlje, zavod za oskrbo, nego in vzgojo hišnih in izgubljenih živali. Zavetišče Horjul, Zavetišče Turk in Zavetišče Maribor, so tako v sklopu akcije Skupaj za živali prejela skoraj 4 tone tekstila, rjuh, odejic, brisač, kož, preprog pa tudi povodcev, ovratnic, oprsnic, hkrati pa tudi 25 kilogramov hrane za živali.

Za živali tudi finančna donacija in ozaveščanje

Poleg tekstila so v Qlandii prispevali tudi finančno donacijo v vrednosti 9.100 evrov. Donacijoso jo obiskovalci nakupovalnih centrov podprli z računi od opravljenih nakupov. Skozi akcijo so ozaveščali tudi o pomenu in pripravi na posvojitev živali iz zavetišča, možnosti doniranja 0,5 odstotka dohodnine zavetiščem in skrbi za živali v času prazničnih dni.

Prodaja Darilnih kartic Qlandia je v času družbeno odgovorne akcije poskočila povprečno za več kot 11 odstotkov mesečno. V primerjavi z istim obdobjem (oktober–december) v letu 2018. Pri čemer je Qlandia za zapuščene živali namenila 0,10 evra od vsake prodane Darilne kartice Qlandia v nakupovalnih centrih in preko spletne strani.

V času akcije je mimoidoče v nakupovalnih centrih ozaveščala tudi 14-dnevna poučna razstava z naslovom »Odgovorno do živali«, ki je v sliki in besedi informirala obiskovalce o skrbi za zapuščene živali, posvojitvi in hkrati izpostavljala zanimiva dejstva, ki opogumljajo k odgovornejšemu ravnanju.

Izjemen odziv na zbiralno akcijo, povečano število donacij in hrane, obiski družin in prostovoljnih sprehajalcev živali ter ozaveščanje o problematiki ter obstoju zavetišč, ki potrebujejo našo pomoč za svoje delovanje. To so le drobci v celoti, vendar hkrati pomembni delci. Delci, ki vplivajo na vsakdan zapuščenih živali in soustvarjajo deželo odgovornih ljudi.

 

 Qlandia
 Pixabay, Qlandia

Sorodni članki

Back to top button