NovicePotovanje

Expo Dubaj 2020: v slovenskem paviljonu se bo predstavil tudi Maribor

Potem ko je bil slovenski paviljon na Expo v Dubaju po odprtju osredotočen na poslovne vsebine, bodo dogodki v drugi polovici meseca v znamenju vesolja in EU. Med drugim bo slovenski paviljon gostil srečanje vrhunskih znanstvenic s področja raziskovanja vesolja z vsega sveta. Z novim promocijskim videom se bo na Expu predstavil tudi Maribor.

Druga polovica oktobra bo posvečena vesolju

Na slovenskem paviljonu se bodo v tematskem sklopu vesolja predstavila števila prebojna slovenska podjetja. V sredo, 20. oktobra 2020, bo Expo obiskala tudi posebna poslovna delegacija podjetij s tega področja. V okviru delegacije bodo na paviljonu gostili poslovni forum, ki se ga bo kot posebna gostja udeležila italijanska astrofizičarka in direktorica urada Združenih narodov za vesolje Simonetta Di Pippo.

Slovenski paviljon bo v sredo gostil tudi srečanje vrhunskih znanstvenic s področja raziskovanja vesolja z vsega sveta, ki ga organizirajo v sodelovanju s tematskim paviljonom na Expu, posvečenim ženskam. Predstavnica Slovenije na tem dogodku bo Maruška Strah. Med drugim je članica mednarodnega inštituta za vesoljsko pravo, evropskega centra za vesoljsko pravo ter izvršna direktorica mednarodnega združenja World Space Week s sedežem na Dunaju.

Maribor se predstavlja z novim promocijskim videom

Slovenski paviljon bo v okviru gostovanja slovenskih turističnih regij predstavljal najboljše iz slovenske zakladnice trajnostne turistične ponudbe. Konec oktobra se bo kot prvo predstavilo mesto Maribor. V sklopi obiska slovenskega paviljona bo gostilo številne dogodke in poslovna srečanja, obiskovalce pa bo nagovarjalo tudi skozi edinstveno zgodbo o najstarejši trti na svetu.

Maribor bo v slovenskem paviljonu nastopil med 23. in 26. oktobrom. Predstavil se bo z novim promocijski video, s katerim prikazuje uspešne in navdihujoče zgodbe Mariborčanov.

“Maribor se bo na svetovnem odru predstavil kot destinacija edinstvenih lokalnih zgodb mednarodnih razsežnosti. Kot destinacija izjemnega potenciala in nasploh zgodb, ki jih je enostavno vredno doživeti in močneje odpreti svetu. Simbol zanje je seveda naša še zmeraj mladostno vitalna najstarejša trta sveta,” je strnil direktor Zavoda za turizem Maribor Jure Struc.

STAkrog
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button