Šport

Neapelj 2019: Veronika Domjan osma v metu diska

Sedmi tekmovalni dan na 30. poletni univerzijadi v Neaplju je Veronika Domjan, študentka Pedagoške fakultete, Univerze v Mariboru osvojila 8. mesto v metu diska. V finalu je disk najdlje vrgla 53,96 m. Zmagala je Italijanka Diasy Osakue z rezultatom 61,69 m.

Veronika Domjan si je v ponedeljek zagotovila nastop v finalu 30. poletne univerzijade v Neaplju. V finalu je prvi met vrgla 50,56 m, v drugem pa je zabeležila svoj najboljši rezultat v finalu, 53,96 m. Po treh metih je zasedala 8. mesto in je kot zadnja nadaljevala finale. V drugem delu finala so nasprotnice še nekoliko dvignile nivo metov, Domjanovi pa ni uspelo popraviti tehničnih napak v metih.

Po finalu je 22-letna študentka Pedagoške fakultete povedala: ”Z nastopom v finalu nisem zadovoljna, saj sem pričakovala medaljo. Želja v finalu je bila prevelika in to se je odražalo v mojih metih. Res sem bila osma, a športniki hodimo na tekmovanja zato, da osvajamo medalje. Tokrat ni šlo, zato je moja ocena negativna.”

Na prvo mesto se je nekoliko presenetljivo uvrstila Italijanka Diasy Osakue, ki je premagala Nemko Claudine Vita, ki je letos disk vrgla že čez 66 m. ”Mislim, da je bila bronasta medalja dosegljiva, a tokrat mi ni uspelo. Sta pa Italijanka in Nemka zasluženo osvojili prvi dve mesti. Obe namreč že imata normo za svetovno prvenstvo v Dohi.”

Domjanova, ki je zaključil s prvo univerzijado, je dodala: ”Univerzijada je lepa izkušnja, saj je tekmovanje zelo dobro organizirano. Moram pohvaliti vodstvo odprave Slovenske univerzitetne športne zveze in strokovni štab, ki so zelo lepo poskrbeli za nas. Menim, da bo čez dve leti tekma na univerzijadi še boljša in takrat grem po medaljo.”

Za las zgrešili finale v metu kopja in skoku v daljino

V kvalifikacijah ženskega skoka v daljino in meta kopja sta dobro nastopili Neja Filipič, študentka Fakultete za farmacijo in Katja Mihelič, študentka Fakultete za organizacijske vede, Univerze v Mariboru. Obe sta osvojili 13. mesti. Filipičevi sta do finala v skoku v daljino zmanjkala 2 cm. Prav tako pa je za las finale v metu kopja zgrešila Miheličeva.

 

 SUSA
 Srečko FERLEŽ
ikona snemalec SUSA FB

Sorodni članki

Back to top button