FotoŠportVideo

Brezplačni maraton vadbe prepotil Maribor in štiri druga mesta

V Univerzitetnem športnem centru (UŠC) Leona Štuklja je na treh različnih vadbah sodelovalo okoli 450 športnih navdušencev. Ponovno je namreč potekal brezplačni maraton vadbe. Tokrat se je prvič razširil na kar pet različnih lokacij v petih mestih.

Zdrava zabava in BODIFIT sta že tradicionalno združila moči in organizirala brezplačni maraton vadbe (prej imenovan tudi maraton aerobike). Tokrat se je sicer obetalo nekaj sprememb. Običajno je maraton potekal na treh lokacijah, zdaj je pa prvič poleg Maribora potekal še na štirih drugih: Celje, Domžale, Ljubljana in Kamnik. Prav tako se je iz tradicionalnega Štuka mariborska vadba tokrat prenesla v UŠC Leona Štuklja.

Maraton vadbe se je začel v večernih urah. Tako so lahko študenti, ki so s faksom že zaključili, po razgibavanju možganov razgibali še praktično vse druge mišice v telesu. Da ni nobena mišica ostala nerazgibana, so poskrbele kar tri različne vadbe.

Lažji uvod, težja sredina, nato spet malo lažji zaključek

Vsako vajo je vodila BODIFIT inštruktorica. Program se je začel s Shape TNZ, vodila ga je Mojca. Shape TNZ je vadba, ki krepi predvsem noge, zadnjico, trebuh in hrbtenico. Je dokaj enostavna, a kljub temu kar precej hitra. Tako se je že po pol ure poznalo, da so se udeleženci pošteno zadihali in prepotili. Vsaka vaja je sicer trajala okoli 40 min.

Ob prvem premoru je podal nagovor novi predsednik Slovenske univerzitetne športne zveze, dr. Igor Lukšič. Med drugim je vse udeležence pozval, naj ostanejo fit in telesno zdravi.

Zdrava zabava, Bodifit, vadba, skupna vadbe, vaje, vadbe, skupne vadbe, vodena vadba, vodene vadbe, UŠC Leona Štuklja, šport v Mariboru, maraton vadbe, telovadba, maraton aerobike, Shape TNZ, SUSA, Slovenska univerzitetna športna zveza, igor lukšič, burn hiit, fusion balance | Udeleženci so bili utrujeni, a zadovoljni.
| Skupinske vadbe so v Mariboru kar popularne.
Zdrava zabava, Bodifit, vadba, skupna vadbe, vaje, vadbe, skupne vadbe, vodena vadba, vodene vadbe, UŠC Leona Štuklja, šport v Mariboru, maraton vadbe, telovadba, maraton aerobike, Shape TNZ, SUSA, Slovenska univerzitetna športna zveza, igor lukšič, burn hiit, fusion balance | Na koncu je bilo poskrbljeno še za dobro raztezanje. da po intenzivni telovadbi mišice ne bodo preveč bolele.

  Naenkrat so bili prepoteni vsi

  Kot je navada pri daljših urah telovadbe, pa je bila najtežja vaja na sredini. Burn hiit je dodobra prepotil prav vse udeležence, tudi največje športne navdušence. Vodila ga je BODIFIT inštruktorica Nataša. Burn hiit ima veliko vlogo pri preoblikovanju telesa, saj pospešeno porabi energijske zaloge v telesu. Ker je tako intenziven, pa so bili ob koncu toliko večji nasmeški udeležencev, ki so ga uspeli izpeljati.

  Zadnja vadba je bila Fusion balance, ki jo je vodila Martina. To je vaja, sestavljena iz drugih vadbenih zvrsti, med njimi najbolj iz pilatesa in joge. Gre za rahlo počasnejše razgibavanje, ki je dobro pretegnilo vse mišice in je tako odlično zaključilo brezplačni maraton vadbe in športen večer.

  Redna vadba v UŠC-ju

  Zdrava zabava in BODIFIT sta znana vsem, ki jih šport v Mariboru vsaj malo zanima, saj večkrat organizirata popularne športne dogodke. Za vse študente, ki živijo blizu študentskega kampusa pa odlična novica: BODIFIT sedaj za študente nudi novo možnost, da lahko vodene vadbe redno obiskujejo v UŠC Leona Štuklja. Več informacij lahko najdeš na njihovi spletni strani.

   

  Mojca KUPČIČ
  Patrik KOCIPER
  ikona snemalec Boris OČKERL

  Mojca Kupčič

  Novinarka

  Sorodni članki

  Back to top button